Gevaarlijke Vlissingse wietkwekerij!

VLISSINGEN – In de Dortsmansstraat in de binnenstad van Vlissingen zijn agenten maandagochtend bezig geweest met de ontruiming van een wietkwekerij. De bewoner van het pand is aangehouden.

Op basis van anonieme meldingen en recherchewerk kwam de politie op het spoor van deze kwekerij. Bij het betreden van het pand troffen de agenten een wirwar van elektriciteitssnoeren en –draden aan waarop ze besloten eerst de komst van Enduris af te wachten voor ze de kwekerij konden ontmantelen. Het netwerkbedrijf heeft de woning afgesloten van alle stroom en toen konden de agenten veilig naar binnen. Het gevaar van elektrocutie, door de loshangende elektriciteit in combinatie met de aanwezigheid van water, was niet het enige gevaar dat zich voordeed. Omdat het zo’n oud pand is, is bijna alles van binnen van hout, dus een reëel brandgevaar was ook zeer zeker aanwezig. Omdat de woning een tussenwoning betreft was het risico op een brand die naar de buren zou kunnen overslaan groot.

In de woning vonden de agenten een kweekruimte met 323 hennepplanten. Deze zijn allemaal geruimd en worden, samen met alle toebehoren om de kwekerij in stand te houden, vernietigd. Op dit moment zit de bewoner nog vast en wordt hij gehoord. De man wordt ook verdacht van de diefstal van stroom. Het elektriciteitsbedrijf heeft aangifte gedaan.

Brandgevaar

Hierboven waarschuwden we al voor het gevaar dat inherent is aan dergelijke kwekerijen. Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u net zo goed risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.

Help mee hennepkwekerijen bestrijden!

Ruikt u een henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld dan verdachte situaties bij de politie. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

-       Aanwezigheid van hennepgeur;

-       Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;

-       Constant zoemend of ronkend geluid;

-       Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Prioriteit

Politie, openbaar ministerie en gemeenten stellen een hoge prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

-       via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,

-       via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),

-       anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,

-       via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999

Lees ook:Wietplantage opgerold!
Lees ook:Wietkwekerij opgerold!
Lees ook:Wietkwekerij ontmanteld!
Lees ook:Wietkwekerij ontmanteld!
Lees ook:Wietkwekerij opgerold!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>