Aantrekkelijk Zeeland

MIDDELBURG – Wat maakt en houdt Zeeland aantrekkelijk en leefbaar? Wie en wat hebben we daarvoor nodig? We willen allemaal fijn wonen en werken in Zeeland. Maar krimp, ontgroening en vergrijzing zetten de leefbaarheid steeds meer onder druk. Om Zeeland ook in de toekomst leefbaar te houden, moeten we nieuwe wegen bewandelen. Meer samenwerken. Alle Zeeuwen kunnen daaraan een bijdrage leveren. Daarom organiseert de Provincie de manifestatie “Aantrekkelijk Zeeland, Samen werken aan leefbaarheid”. Een middag om met een bonte verzameling inwoners, organisaties, bestuurders, ondernemers en maatschappelijke initiatiefnemers ideeën op te doen, elkaar te ontmoeten, versterken en inspireren.

Levert u een bijdrage aan de leefbaarheid van Zeeland? U bent van harte welkom!

Wanneer?           woensdag 1 november 2017, van 13.00 tot 17.30/18.00 uur

Waar?                 Van der Valk Hotel, Paukenweg 3, 4337 WH Middelburg

Initiatief zoekt nemer

Op de manifestatie staat Zeeuws maatschappelijk initiatief in het zonnetje. Want er gebeurt al ontzettend veel in Zeeland. Tal van inwoners en organisaties zijn actief om nieuwe oplossingen te ontwikkelen voor alledaagse problemen. Als vrijwilliger in de speeltuin, als chauffeur van de buurtbus, noem maar op. Ook zijn er mensen die het initiatief nemen voor een gezamenlijke buurttuin, om streekproducten aan de man te brengen of bijzondere festivals te organiseren. De initiatieven zijn vaak kleinschalig, maar zeer inspirerend. En kunnen misschien ook elders in Zeeland tot bloei komen.

Als Provincie willen we dat de Zeeuwen onze provincie aantrekkelijk blijven vinden. Daarbij helpen we graag een handje. We stimuleren dat Zeeuwen elkaar ontmoeten, samen actief zijn en dingen doen voor hun dorp of stad. We maken ruimte. We ondersteunen inspirerende projecten. En we delen kennis over nieuwe initiatieven. Dat doen we ook op dit symposium. Deelnemers kunnen er ideeën opdoen en van elkaar leren. Misschien doet u interessante contacten op om uw idee verder te ontwikkelen of komt u samen tot een nieuw idee!

In workshops gaan we dieper in op de onderwerpen waar mensen actief mee aan de slag zijn:

  • Bereikbaarheid
  • Zorg dichtbij
  • Cultuur
  • Kwaliteit ruimtelijke omgeving
  • Jeugd en sport

Op elk thema nemen de kartrekkers van allerlei initiatieven u in een korte pitch mee in het verhaal, het succes én de knelpunten van hun initiatief. Aan u als deelnemer de uitdaging om met de andere deelnemers de kansen in beeld te brengen van het initiatief en het bredere thema.  Samen geven we een zwieper aan het vliegwiel. Ook wordt het platform ‘Bereikbaar Zeeland’ gelanceerd: een website met initiatieven die de bereikbaarheid van voorzieningen in Zeeland bevorderen. Kortom, een memorabele middag. Mis het niet!

Sprekers onder andere:

  • Sjors de Vries (RUIMTEVOLK)
  • Herman Wijffels (econoom, hoogleraar, voorheen: o.a. Rabobank, SER
  • Gedeputeerde Harry van der Maas (gastheer).

Deelname is kosteloos. Aanmelden en kiezen voor een workshop kan tot 20 oktober 2017. Vervolgens ontvangt u meer informatie over de gekozen workshop en het programma. Voor vragen of meer info: mail ons via [email protected]

Wat doen we met uw inbreng?

Met de manifestatie halen we op waar de energie zit van burgers en organisaties die zich hard maken voor Zeeland. Waar zien zij de grootste uitdagingen en kansen? Wat is hiervoor nodig en wie? Per thema wordt bekeken wat kansrijke vervolgstappen zijn om de leefbaarheid te versterken.

Zeeuwse bestuurders gaan bespreken wat er allemaal naar voren is gebracht op de manifestatie. Dat gebeurt later dit jaar, tijdens een netwerkbijeenkomst voor raadsleden, Statenleden en leden van de AV van het Waterschap.

Bestanden

Lees ook:Leefbaar Zeeland
Lees ook:Terneuzencafé voor ondernemers en inwoners!
Lees ook:Week tegen eenzaamheid!
Lees ook:Pauzelandschappen en leegstaand vastgoed!
Lees ook:Week tegen eenzaamheid!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>