Gratis parkeren in garages tijdens Waterlicht

MIDDELBURG – De Middelburgse Markt vier avonden lang betoverd door een fata morgana van licht. Tot en met 4 november presenteert Daan Roosegaarde namelijk het project Waterlicht. U mag uw auto tijdens Waterlicht vanaf 18.00 uur gratis parkeren in de Middelburgse parkeergarages. Voor parkeren op straat moet wel gewoon worden betaald.

In 2017 viert Middelburg, de hoofdstad van Zeeland, het bezit van 800 jaar stadsrechten. Het topevenement van de festiviteiten is het project Waterlicht van Daan Roosegaarde. Begin november wordt de Markt in het centrum van Middelburg vier avonden lang betoverd door een fata morgana van licht. Het geheel vormt een visueel droomlandschap over de kracht en de poëzie van water.

Waterlicht bestaat uit golvende lijnen van licht gemaakt met de laatste LED technologie, software en lenzen. Als een virtuele overstroming laat het zien hoe hoog het water kan stijgen zonder menselijke interventie. Innovatie is een onlosmakelijk onderdeel van het DNA van het Nederlandse landschap door zijn dijken en creatieve denken. Waterlicht is een ervaring die dit in de herinnering terugbrengt. Waterlicht is eerder opgevoerd in onder meer Amsterdam, Parijs en Madrid en is nu in Middelburg voor iedereen gratis toegankelijk.

Volgens Daan Roosegaarde is Waterlicht een inspiratie voor de toekomst: “kunnen we drijvende steden maken, hoeveel energie kunnen we opwekken uit het bewegen van water? Ervaar de kwetsbaarheid en de kracht van leven met water.”

Burgemeester Bergmann: “Waterlicht laat je ervaren hoe het is om in een stad ‘onder water’ te staan. Een bijzonder en uniek moment. Het laat je beseffen dat we inmiddels in Zeeland gevrijwaard zijn van angst voor overstromingen. Samen hebben we de dreiging weten te overwinnen en kunnen we genieten van al het moois wat het water ons biedt. Ik hoop dat veel bezoekers samen met mij dit bijzondere project komen ervaren en ook even stil staan hoe bijzonder het is dat we inmiddels ook in vrijheid en zonder angst ‘van water’ kunnen genieten.”

Praktische informatie

Gratis parkeren

U mag uw auto tijdens Waterlicht vanaf 18.00 uur gratis parkeren in de Middelburgse parkeergarages. Voor parkeren op straat moet wel gewoon worden betaald.

Lees ook:Middelburg viert feest !
Lees ook:Middelburg nu 799 jaar: volgend jaar feest!
Lees ook:Tolvrije zaterdag!
Lees ook:Gratis parkeren in Middelburg rond feestdagen!
Lees ook:Gewijzigde dienstverlening Middelburg Tweede Pinksterdag!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>