Journalisten gedagvaard in zaak nertsenbevrijding

STAVENISSE – De bevrijding door dierenactivisten van zo’n 2500 nertsen in Stavenisse krijgt voor twee journalisten van de Revu nog een staartje. Chris de Bode en Joost Bos zijn namelijk gedagvaard vanwege het Revu-artikel over het Dierenbevrijdingsfront. Het duo volgde twee activisten bij de bevrijding van de nertsen in Stavenisse.

Justitie heeft inmiddels al twee verdachten opgepakt, onderwie de Vegan Streaker, ofwel Peter Janssen. Hij werd bekend door zijn streakactie in het live programma van Paul de Leeuw.
De Bode en Bos verwachten dat Justitie van hen namen wil horen, maar de twee journalisten zijn niet van plan die te geven. De Bode: “We worden apart van elkaar verhoord. Ik denk dat ze voornamelijk willen weten of het waar is wat we hebben geschreven. Wij gaan ons beroepen op ons verschoningsrecht. Wij zullen onze bronnen beschermen.”
Het zou wel eens kunnen dat het duo door Justitie gegijzeld wordt. Dus dat ze de cel in moeten totdat ze hun bronnen prijsgegeven. Revu-collega Koen Voskuil is dat al eens overkomen. De Bode gaat zich op aanraden van zijn advocaat voorbereiden op het ergste. “Schone onderbroeken en lenzenvloeistof gaan mee naar het verhoor.”

Bron: Revu

Lees ook:Zeeuwse nertsenfokker eist drie ton van Vegan Streaker
Lees ook:Nertsenbevrijder Vegan Streaker op vrije voeten
Lees ook:Wetsvoorstel bronbescherming journalisten!
Lees ook:Politie betrapt kreeftenvangers op Oosterschelde!
Lees ook:Verklaring Vlissingen na terreuraanslag in Parijs!

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Journalisten gedagvaard in zaak nertsenbevrijding

  1. Pingback: Zeeuwse nertsenfokker eist drie ton van Vegan Streaker | Zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>