Meesteroplichter plande ontsnapping via internet in Torentijd

MIDDELBURG – De 37-jarige meesteroplichter Dave H., die donderdag in Ermelo werd gearresteerd, had zijn ontsnapping waarschijnlijk via internet in de Middelburgse gevangenis Torentijd voorbereid. Dave H. kwam eind mei niet terug van een proefverlof. Donderdag werd hij in een camping in Ermelo overmeesterd nadat hij een 21-jarige vrouw en haar 17 maanden oude dochtertje had gegijzeld.
De Groningse oplichter Dave H. is al vijf keer veroordeeld voor oplichting. Hij zat een straf uit in gevangenis Torentijd in Middelburg. Toen hij eind mei met proefverlof mocht, keerde hij niet terug.
Nu blijkt dat hij opereerde onder de schuilnaam Senna van de Weerdt en – vermoedelijk vanuit de gevangenis – een nepwebsite heeft gelanceerd onder de naam Senair Travel, zo schrijft het AD. 
Op de site plaatste hij personeelsadvertenties. Via die advertenties probeerde hij na zijn ontsnapping in contact te komen met potentiële slachtoffers. Hij papte het ook aan met de 21-jarige vrouw uit Garderen. Later hield Dave H. haar gevangen in een boshuisje in Ermelo, aldus het AD en werd ze gedwongen een bankpas aan te vragen. Het slachtoffer zegt ook door Dave H. te zijn mishandeld. Meer over Dave H. lees je hier.

Lees ook:Politie zoekt slachtoffers van meesteroplichter Dave H.
Lees ook:Ontsnapte Belgische crimineel opgepakt in Clinge
Lees ook:Zeeuwse bekent criminele broer te hebben geholpen bij ontsnapping
Lees ook:Zeeuwse niet vervolgd voor verstoppen ontsnapte crimineel
Lees ook:Ontsnappingsdreiging: Politie met hand op de wapen bij gevangenis Torentijd Middelburg!

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Meesteroplichter plande ontsnapping via internet in Torentijd

  1. Pingback: Politie zoekt slachtoffers van meesteroplichter Dave H. | Zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>