Vlissingen is ettertjes beu en voert samenscholingsverbod in

VLISSINGEN – In Vlissingen geldt in bepaalde delen van de stad vanaf vandaag een samenscholingsverbod. Het gaat om de wijk Bossenburgh, de Scheldestraat en omgeving en het deel van het Middengebied rondom de Hercules Segherslaan. Daar is het niet toegestaan met meer dan drie mensen bij elkaar te staan.
“In deze drie buurten is de overlast de laatste tijd zo erg toegenomen, dat inmiddels gesproken kan worden van een veiligheidsprobleem”, schrijft burgermeester Dijkstra op de website van de gemeente Vlissingen. “Intimidatie, bedreigingen en asociaal gedrag zorgen momenteel in deze drie wijken voor een ernstige inbreuk op het woongenot en aantasting van de openbare orde. Dit vraagt om een hardere aanpak.”
Het verbod is gericht op de mensen die in de buurten overlast veroorzaken. Hierbij valt te denken aan schelden, roekeloos rijden met scooters of auto’s, vernielen, hinderen en intimideren van voorbijgangers. Ook crimineel gedrag valt onder overlast, bijvoorbeeld auto-inbraken, overvallen, woninginbraken en straatroof. Het samenscholingsverbod geldt voorlopig tot 1 oktober.
De gemeente gaat bekende probleemveroorzakers ‘dwingend uitnodigen’ om binnenkort op het stadhuis te verschijnen. Daar geeft de burgemeester hen een laatste waarschuwing, staat op de gemeentelijke site te lezen. “Indien daarna noodzakelijk zullen de veroorzakers van overlast mogelijk uit huis geplaatst worden.”

Lees ook:Dopedealer is er gloeiend bij
Lees ook:Overval Vlissingse Rietkraag dinsdag in Opsporing Verzocht
Lees ook:Chinees restaurant Vlissingen voor 3e keer overvallen!
Lees ook:Criminele oud-RAF-leden
Lees ook:’s Avonds niet afrekenen met euro’s in supermarkten na overvallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>