ZLM verkozen tot beste verzekeraar van Nederland

GOES – De Zeeuwse verzekeringsmaatschappij ZLM is verkozen tot beste verzekeraar van Nederland. Dat blijkt uit het Klanttevredenheidsonderzoek 2009 van het Verbond van Verzekeraars.

Het Verbond benaderde van elke deelnemende maatschappij een gelijk aantal nieuwe en bestaande klanten en klanten met een recente schade-uitkering. Duidelijkheid van de communicatie, persoonlijke service en uitbetalen van schades waren enkele van de onderwerpen waarover de ondervraagden hun mening konden geven.
De klanten van ZLM waren het meest tevreden: ZLM scoorde van alle verzekeraars het hoogste rapportcijfer, namelijk een 8,2. Op de vraag of klanten hun verzekeraar aan familie, vrienden of kennissen zouden aanbevelen antwoordde een groot deel van de ondervraagde ZLM klanten positief. Ook hier behaalde ZLM veruit de hoogste score van alle verzekeraars.

Het Klanttevredenheidsonderzoek is een onderdeel van het programma VerzekeraarsVernieuwen van het Verbond van Verzekeraars. Dit programma heeft tot doel het vertrouwen bij consumenten in de verzekeringsbranche te herstellen door het klantbelang voorop te zetten. Het Klanttevredenheidsonderzoek wordt jaarlijks herhaald.

Lees ook:Vakantieganger vindt ZLM beste verzekeraar
Lees ook:Aanvullende premies ouderen duurder!
Lees ook:De beste wensen voor 2017!
Lees ook:Auto gepikt? Niet naar politiebureau!
Lees ook:Zeeland na de drie noordelijkste provincies laagste aantal inbraakclaims, maar wel grote stijging!

1 Reacties // Reageer

One thought on “ZLM verkozen tot beste verzekeraar van Nederland

 1. A. van Rossum

  Die tevredenheid is, zo vrees ik, voornamelijk gebaseerd op oude roem. Ooit koos ik deze verzekeraar ook vanwege het uitblijven van winstoogmerk, efficiënte afhandelingvan schade etc. etc.
  Inmiddels heb ik te maken gehad met schade en daarbij blijkt ZLM zich schuldig te maken aan malafide praktijken. Om het rrelaas koer te houden: ZLM selecteert experts op bereidwilligheid te sjoemelen met dagwaarde in gevan van (economisch) Total Loss.
  ZLM gokt dat de klant niet verifieert of een gelijkwaardig voertuig kan worden teruggekocht. Wie dat wel doet en reclameert ervaart de onfatsoenlijke kant van deze verzekeraar.
  Onderbouwing van dit relaas is gedocumenteerd en gearchiveerd.
  Mijn advies: Kies een fatsoenlijke verzekeraar. Die zijn er, en qua premie nog eens flink goedkoper ook.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>