Pechtold opent school in Kapelle

PechtoldKAPELLE - D66-voorman Alexander Pechtold opent woensdag 20 januari in Kapelle de Isaac Beeckman Academie, de eerste school voor persoonlijk voortgezet onderwijs.

De school heeft kleine klassen en het onderwijs heeft de kenmerken van een dure particuliere school. Toch is de ouderbijdrage met 250 euro per jaar bescheiden. De Academie geeft haar leerlingen geen huiswerk mee. Leerlingen doen alle werk op school. Daar hebben ze een docent bij de hand, thuis niet. Voordeel is volgens de school dat er niet gecontroleerd hoeft te worden of het huiswerk wel is uitgevoerd. Daardoor zijn minder overhoringen nodig en blijft meer tijd over voor het eigenlijke onderwijs. Pechtold vindt de school een goed initiatief. “Leerlingen krijgen de aandacht die zijn verdienen en de docent staat met veel plezier voor de klas”, zo stelt hij.

De Isaac Beeckman Academie start in september met 80 leerlingen in het eerste leerjaar. De komende jaren worden er gespreid in Nederland nog vier scholen voor persoonlijk voortgezet onderwijs geopend.
Pechtold bezoekt die dag overigens ook Middelburg. Daar spreekt hij om 19.00 uur in grand café Brooklyn aan de Markt. Naast actuele politiek gaat hij in op de vernieuwingsagenda van D66 op gebied van wonen, werken, kennis, duurzaamheid en kwaliteit. Maar ook de krimp van de Zeeuwse bevolking op den duur en de effecten daarvan op (plattelands) gemeenten komt aan de orde. Er is alle ruimte voor debat en vragen deze avond. De avond is vrij toegankelijk.

 

Lees ook:Leerlingen veilig naar middelbare school!
Lees ook:Onderwijs Zeeuws-Vlaanderen
Lees ook:Enquête voortgezet onderwijs
Lees ook:Vlissingse bolleboos slaagt met 19 negens en 1 tien
Lees ook:Onderwijs kinderen asielzoekers!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>