Partij van Zeeland wil 4,5 ton voor Haïti

aardbevingMIDDELBURG – De provincie Zeeland zou zo’n 450.000 euro moeten vrijmaken voor hulp aan het door een aardbeving getroffen Haïti. Dat stelt de Partij voor Zeeland.

In een brief aan Gedeputeerde Staten, verwijst fractievoorzitter Johan Robesin naar een inzamelingsactie in de gemeente Reimerswaal. Daar haalden vrijwilligers van de afdeling Reimerswaal van het Rode Kruis 5000 euro op met de verkoop van rozen. “Een geweldig initiatief, dat het provinciebestuur tot navolging zou kunnen of moeten inspireren”, schrijft Robesin in de brief aan GS. “Onze fractie denkt daarbij aan € 1,50 per inwoner (Zeeland telde per 31 mei vorig jaar 381.369 inwoners). Dat zou een mooi gebaar zijn.”
Volgens Robesin zou Zeeland nooit mogen vergeten hoe vanuit alle delen van de wereld hulp kwam na de watersnoodramp van 1953. “Het moet dus vanzelfsprekend zijn dat wij de vreselijk getroffen bevolking van Haïti zoveel en waar mogelijk ondersteunen. Het is het minste wat we kunnen doen.”

Lees ook:Onbeschoft! Statenlid Johan Robesin steekt middelvinger op
Lees ook:Vreemdgaan kost Johan Robesin’s partij 30.000 euro!
Lees ook:Grote kwal gespot in Vrouwenpolder: Het is niet Johan Robesin!
Lees ook:Toelage huishoudelijke hulp!
Lees ook:Gerommel binnen Partij voor Zeeland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>