Koninklijk bezoek moet gat in Giro-begroting dichten

rekeningMIDDELBURG – Het is maar de vraag of het Rijk erin trapt, maar wethouder De Vries van Middelburg hoopt met een slim rekentrucje het gat in de begroting van de Giro d’Italia te dichten. Hij wil namelijk de rekening van het Koninklijk bezoek op 30 april aan zijn stad gedeeltelijk bij het Rijk leggen.

Het is niet helemaal eerlijk dat Middelburg (en o ja, ook de provincie legt twee ton neer) alle kosten voor die dag moet ophoesten, vindt De Vries. Niet dat hij van plan is het eventuele Rijksgeld ook daadwerkelijk voor het betalen van de ‘Koninklijke’ rekeningen te gebruiken. Nee die centen kunnen dan prima het drie tons gat in de Giro-begroting dichten. Het bezoek van koningin Beatrix aan de Zeeuwse hoofdstad kost in totaal zeven ton. Eerder rekende Middelburg op een flinke bijdrage van Den-Haag aan de Giro. Maar het uiteindelijke bedrag viel vies tegen. Vandaar het tekort voor de nogal uit koers geraakte Ronde van Italië die op 10 mei Middelburg aandoet.

Lees ook:Middelburg zeker 417.000 euro tekort op de giro!?!
Lees ook:‘Giro-etappe moet in binnenstad van Middelburg finishen’
Lees ook:Criminelen vrijuit door overdosis Zeeuwse feestjes!
Lees ook:Middelburg maakt finishlocatie Giro bekend
Lees ook:Feestbeest Middelburg let nu op de kleintjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>