Alarm voor binnenbrand bij kerncentrale EPZ Borssele


BORSSELE – Er is maandag rond kwart voor zes een eerste alarm geweest voor een binnenbrand bij de centrales van EPZ, aan de Zeedijk 32 in Borssele.

Het bleek te gaan om een storing in één van de schakelkasten. Vervolgens kwam de schakelruimte vol rook te staan. EPZ onderzoekt de storing. Er hebben zich gelukkig geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De opgeroepen gemeente brandweer hoefde niet in actie te komen. De klus is geklaard door de bedrijfsbrandweer.

Lees ook:Brand in Poortvliet!
Lees ook:Brandje bij zorgboerderij Chicken Fun in Borssele!
Lees ook:Brand Zierikzee!
Lees ook:Brand in Vrouwenpolder!
Lees ook:Brand in Philippine!

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Alarm voor binnenbrand bij kerncentrale EPZ Borssele

  1. Erik

    Gebaseerd op een P2000-bericht waarin wordt gezegd dat er een binnenbrand is bij EPZ-centrales. Er staat daar nog altijd ook een kolencentrale. Dus conclusie dat het om de kerncentrale gaat is voorbarig.

      /   Reply  / 
  2. Ben Baker

    Ongelooflijk er staat ook nog een zeer gevaarlijke kolenstook centrale naast en naar ik begrijp word er ook bio massa verbrand zoals veel bommen uit de omgeving. Dit is gewoon wachten op een vreselijke niet te overziene ramp. En nu is er zelfs brand en kun je er bijna geen informatie over vinden. Ik heb ook begrepen van omwonende dat het koelwater radioactief is als het de Westerschelde weer word ingepomt

      /   Reply  / 
  3. Ineke

    Daar gaan we al,(weer)
    Sluiten die dingen. en in die krakkemikkige centrale willen ze nota bene zwaarder MOX staven zetten, niet te geloven!.
    Waarom op de valreep nog alles verzieken”. zet in op duurzame veilge energie, dan zitten we niet tientallen tot honderde jaren met een enorme ellende te kijken.

      /   Reply  / 
  4. Natalia

    Ja, sluiten de hele hap en met groene energie gaan beginnen! Nederland loopt toch achter wat dat betreft en de mooie beloftes worden alweer niet waar gemaakt….

      /   Reply  / 
  5. Louis

    Lekker en maar vol blijven houden dat het schone energie is. Het gaat hier niet om afval dat tientallen jaren ook niet om honderden jaren, maar de radioactieve staven moeten nog duizenden jaren afgeschermd bewaard worden. Hoe is het mogelijk dat onze maatschappij zo onbeschoft is dat we daar onze nakomelingen mee opschepen en dan heb ik nog geen eens kinderen (ik ben 54 jaar). Maar hoe kan onze maatschappij (regering) er op rekenen dat de mens nog duizenden jaren in staat is om die troep veilig op te slaan. Nogmaals en dat noemen ze schone energie wat een volksverlakkerij.

      /   Reply  / 
  6. frank

    Wat moet ik verstaan onder een binnenbrand in een kerncentrale? Ach, we zullen het ook wel nooit echt te weten komen. En waarom willen we meer kernenergie? Om minder afhankelijk te zijn van instabiele regio’s als het Midden- Oosten. Net alsof Afrika zo lekker is.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>