Minder Zeeuwse overvallen


MIDDELBURG – Politie Zeeland constateert dat het aantal overvallen op woningen en bedrijven dit jaar licht is gedaald ten opzichte van 2010 en 2009. Zo zijn op dit moment 13 overvallen gepleegd (6 woningen en 7 bedrijven). Dit is een afname van 28% t.o.v. 2010 (18) en 13% in vergelijking met 2009 (15).

Politie Zeeland is blij met deze daling en hoopt dat deze trend zich in 2011 doorzet. De Zeeuwse politie heeft geen verklaring voor de verlaging. Een overval kan overal en altijd gebeuren, maar een overval kan soms ook worden voorkomen. Een overvaller wil het liefst veel geld in een zo kort mogelijke tijd. Maatregelen om overvallen te voorkomen zijn er dan ook voornamelijk op gericht de buit te beperken en de weg naar het geld zo moeilijk mogelijk te maken. Om het risico zo klein mogelijk te maken, kan men verschillende maatregelen treffen, zoals wees achterdochtig; doe niet zonder nadenken de voordeur open; doe een veiligheidsketting op de deur én wees niet loslippig over uw bezittingen.

Op de website van de politie (http://www.politie.nl/Zeeland/projecten/overvallen.asp) staat nog veel meer informatie over overvallen. Daar staat ook de functieGoogle Mapswaarmee locaties waar overvallen gepleegd zijn in beeld worden gebracht, inclusief de voortgang van het politieonderzoek. Ook staan hier de opgeloste zaken bij.

Lees ook:Minder overvallen!
Lees ook:Chinees restaurant Vlissingen voor 3e keer overvallen!
Lees ook:Daling overvallen!
Lees ook:Politie bezoekt andere Zeeuwse Chinese restaurants na overvallen bij collega’s!
Lees ook:Gewapende overval in Axel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>