Reddingshonden mogen niet naar vermiste Bart Koster in Turkije zoeken!


YERSEKE/ MARMARIS – Mogelijk omdat Nederlandse ambtenaren het vieren van het Pinksterfeest belangrijker vinden dan het snel vinden van de sinds donderdag in Turkije vermiste Bart Koster zijn de reddingshonden uit Duiven nog steeds niet in Marmaris! “Het inzetteam van Stichting Reddingshonden RHWW uit Duiven heeft zondag toestemming gekregen te vertrekken naar Turkije”, meldt een woordvoerder op de website van RHWW. “Het is nog niet mogelijk te vertrekken doordat er geen vlucht kan worden geboekt waar de honden mee mogen!”

“In Nederland stond vrijdagavond 10 juni al een inzetteam van de Stichting Reddingshonden RHWW uit Duiven gereed om te vertrekken, maar moest op toestemming wachten. En op zondagochtend is de toestemming van de Turkse autoriteiten verkregen om deel te nemen aan de zoekactie. Men probeert zo gauw mogelijk naar Turkije af te reizen. Alles heeft te maken met de mogelijkheden en ruimte in het vliegtuig. Tot nu toe lukt het niet een vlucht te krijgen, bij welke luchtvaartmaatschappij dan ook, waar de reddingshonden mee mogen. Door Pinksterweekend zijn personen die hierin positief kunnen beslissen niet bereikbaar!” Bron: PZC.
Update: Naar verwachting vertrekken er pas in de nacht van maandag op dinsdag twee teams naar Turkije. In totaal gaat het om twaalf hulpverleners en negen honden.

Eerdere inzet van de honden:

Lees ook:Geen aandacht Turkse kranten voor vermissing Bart Koster uit Yerseke
Lees ook:Turkse zoekactie naar vermiste Bart Koster uit Yerseke levert niks op!
Lees ook:Zoekactie: vermiste Loes Tevel niet gevonden!
Lees ook:In Turkije vermiste Bart Koster uit Yerseke dood gevonden!
Lees ook:Circus Cornelio opnieuw gewaarschuwd door dierenpolitie!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>