Dit jaar al 11 Zeeuwse verkeersdoden!


MIDDELBURG – Er zijn tot en met 31 juli in het Zeeuwse verkeer 11 doden gevallen. In 2010 waren over dezelfde periode 14 verkeersdoden te betreuren. Over de laatste 12 maanden vielen 27 dodelijke verkeersslachtoffers. In 2010 vielen over het gehele jaar 30 verkeersdoden. Dit meldt het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland in Middelburg!

Beknopte omschrijving verkeersongevallen met dodelijke afloop tot en met 31 juli:

1. Op vrijdag 11 februari is een 70 jarige fietsster zwaar gewond geraakt en later overleden. Het slachtoffer fietste op het Weijevlietpad te Vlissingen, raakte onwel en kwam ten val. Het slachtoffer is met een hoofdwond naar een ziekenhuis in België gebracht waar zij zaterdagochtend 12 februari is overleden.

2. Op zaterdag 19 maart is een 88-jarige automobilist zwaar gewond geraakt en later overleden. Het slachtoffer verleende op de N 654 hmp 3,3 Kloosterweg/Roterijdijk in Schuddebeurs geen voorrang aan een 66-jarige automobiliste. De man is door de brandweer uit zijn auto bevrijd en naar het ziekenhuis overgebracht. Het slachtoffer is maandagmorgen 21 maart aan zijn verwondingen overleden in het ziekenhuis.

3. Op zaterdag 16 april is een 61-jarige fietser zwaar gewond geraakt en later overleden. Het slachtoffer fietste op de Bathseweg thv crossterrein van Bath en botste tegen een half op de weg en half in de berm stilstaande personenauto waarin een echtpaar naar een crosswedstrijd zat te kijken. Na reanimatie is het slachtoffer naar een ziekenhuis in Antwerpen gebracht waar hij in de loop van de avond is overleden.

4. Op zaterdag 4 juni is een 71-jarige passagiere van een personenauto om het leven gekomen. Het slachtoffer botste op de spoorwegovergang Bosseweg in ‘s-Gravenpolder tegen een stoomtrein Goes-Borsele. Beide bestuurders hadden elkaar niet gezien. Het slachtoffer overleed ter plekke.

5. Op vrijdag 17 juni is een 25-jarige automobilist dodelijk verongelukt. Het slachtoffer is op de T-aansluiting Weelweg-Kreekweg in Gapinge tegen een boom gereden. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

6. Op vrijdag 24 juni is een 21-jarige automobiliste om het leven gekomen. Het slachtoffer reed op de Bathseweg in Bath van de dijk en kwam vervolgens tegen een boom. Het slachtoffer was op slag dood.

7. Op maandag 4 juli is een 60-jarige automobilist ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het slachtoffer reed op de N 59 Provincialeweg te Kerkwerve hectometerpaal 3,9 en botste frontaal op een personenauto die op de verkeerde weghelft reed. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht en is daar op dinsdag overleden.

8. Op woensdag 6 juli is een 23-jarige automobilist ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer reed op de N 61 Rijksweg in Biervliet bij hectometerpaal 10,0, raakte in de rechterberm, maakte een stuurcorrectie en belandde in de sloot aan de linkerzijde.
Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis Terneuzen gebracht en overleed daar aan zijn verwondingen.

9. Twee verkeersdoden bij eenzijdig motorongeval te Serooskerke (S) :

10. Op zondag 10 juli zijn een 26 en 27-jarige man om het leven gekomen bij een motorongeluk. De motor reed op de N 57 Stoofweg/Dorpsweg in Serooskerke (S) hectometerpaal 47,8 en is vermoedelijk uit de bocht gevlogen. De slachtoffers werden levenloos aangetroffen in een weiland.

11. Op zaterdag 16 juli is een 55-jarige automobilist om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeval. Het slachtoffer reed op de Hondegemseweg in Serooskerke Walcheren en botste bij de aansluiting naar het bedrijventerrein De Zompe tegen een boom. Het slachtoffer overleed ter plekke.

Lees ook:Automobilist de sloot in en gewond!
Lees ook:Arnemuidenaar (25) dodelijk verongelukt!
Lees ook:Vrouw gewond bij ongeluk
Lees ook:Snorscooterrijder overleden na ernstig ongeval
Lees ook:Dodelijk bedrijfsongeval!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dit jaar al 11 Zeeuwse verkeersdoden!

  1. B.Y. Kimpel

    Het is wel opvallend, of het zijn ouderen of onervaren jongeren.
    Het wordt tijd voor aanpassing rijbewijs.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>