Exit Bob de Boxer!


MIDDELBURG – Het is over & uit voor de twitterende hond (!) Bob de Boxer van nieuwslezer Jan de Hoop. Ook in Zeeland heeft de hond veel volgers!

Wie is de Bob?

“Ik ben ‘gewoon’ een enthousiaste volger, dit alles begon als een leuke grap.. Dit is dan ook de hele waarheid. Ik ben geen BN‟er, op mijn directe omgeving na kent niemand mij. Ik ben gewoon één van de vele volgers van Jan die @bobdeboxer is gaan doen. Ik ben René, heb het grootste deel van m’n leven in Rotterdam gewoond en woon nu in Zuid Limburg. Er valt verder weinig spectaculairs over me te melden. Ik ben getrouwd en ben de vader van twee dochtertjes. Pas geleden ben ik een nieuw twitteraccount begonnen: @BoMa63. Ik zelf ben een passief twitteraar en gebruik het eigenlijk alleen om tweets van anderen te lezen. Ik plaats zelf zelden tweets. Dit dus in schril contrast tot Bob… Ik las weleens dat sommigen dachten dat ik de hele dag op twitter moest zitten. Dat is dus beslist niet zo. Geregeld checkte ik even of Jan een tweet geplaatst had en kon daar eventueel een reactie op plaatsen. Soms met toeval vlak na de tweet van Jan, soms pas een aantal uren later. Niet tijdintensief dus voor me, maar wel iets wat in je systeem gaat zitten.”

Het einde van het account @bobdeboxer

“Toen ik ooit een start maakte met @bobdeboxer wist ik niet waar ik aan begon. Ik had me ook geen enkele voorstelling gemaakt hoe lang je met zoiets doorgaat. Later, terwijl ik er volop mee bezig was en het volgersaantal stilaan steeg, heb ik hier wel vaker over nagedacht. Ik besefte dat dit niet iets is waar je erg lang mee doorgaat.”

“Hoe lang moet je door gaan met dit account? De vraag is op zich eenvoudig te beantwoorden: Zo lang de volgers het nog leuk vinden, ikzelf het nog leuk vind en inspiratie hou.”

“De feiten op een rijtje. In de regel vinden de volgers het nog wel leuk lijkt me. Anders vindt er een massale unfollow plaats bij Bob en zou het volgersaantal gaan dalen. Dat is zeker nog niet het geval. Ikzelf vind het zeker nog leuk om namens Bob tweets te plaatsen en zou om die reden best door kunnen gaan. Maar de inspiratie, daar zit een beetje het heikele punt. Want het wordt wel steeds lastiger om leuke tweets de wereld in te sturen. Hoe dan ook treedt er toch wat verzadiging op. Je kunt het niet over het eten, en met name de schepchinees, blijven hebben. Of dat Bob op zaterdag naar de markt gaat met Coen… Vaak kwam er een leuke tweet in me op, maar kreeg dan meteen een deja vu gevoel. Ik wist dat ik zoiets al eens eerder getwitterd had. Alles is de revue gepasseerd. Het is razend leuk geweest en het is eigenlijk wel goed zo nu.”

Jan de Hoop reageert op Twitter: “Het is gek maar ik zal @bobdeboxer missen. Gelukkig hebben we thuis de echte levende versie. Misschien wil maker René onze Bob wel ontmoeten.”

Lees ook:10.000 tweets @Politie!
Lees ook:Jongeren twitteren zich een ongeluk!
Lees ook:Twitter, succesvolle bijdrage strategie Politie Zeeland!
Lees ook:Zeeuwse Twitteraars geef vakantiecriminelen geen kans!
Lees ook:POLITIE AMSTERDAM TWITTERT ROND AJAX-TWENTE

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>