Twee Koninklijk onderscheiden inwoners van Reimerswaal…


KRUININGEN – Burgemeester A.J. Huisman van de gemeente Reimerswaal mocht de afgelopen week twee Koninklijke onderscheidingen uitreiken.

De heer B. Cok uit Kruiningen ontving woensdag, de dag van zijn 91ste verjaardag, een Koninklijke onderscheiding. De heer Cok kreeg de onderscheiding uitgereikt door burgemeester A.J. Huisman in Hof Cruninghe te Kruiningen. Muzikanten van EMM en leden van Ons Boeregoed brachten het Reimerswaalse volkslied, geschreven door decorandus, ten gehore.

De heer Cok ontving de onderscheiding vanwege zijn grote sociale bewogenheid en zijn uitzonderlijk talent als dichter en schrijver in het Zeeuwse dialect. Hij is uitgegroeid tot een lokaal en regionaal bekend persoon. Bij diverse gelegenheden heeft hij gevraagd, maar ook ongevraagd, in dichtvorm gereageerd op actualiteiten. Zijn werk beschrijft prachtig het leven op het Zeeuwse platteland in de vorige eeuw en heeft daardoor historisch belang. Ook is de heer Cok nog elke week actief als vrijwilliger in Hof Cruninghe.

De heer Cok is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer H.P.A. Poortvliet uit Kruiningen mocht donderdag, de dag van de viering van zijn 25-jarig jubileum als directeur en hoofdonderwijzer van de Dr. A. Comrieschool, een Koninklijke onderscheiding in ontvangst nemen. Burgemeester A.J. Huisman reikte de onderscheiding uit aan de heer Poortvliet uitreiken in de Dr. A. Comrieschool in Kruiningen. De school besteedde uitgebreid aandacht aan de viering van het jubileum.

De onderscheiding werd aan de heer Poortvliet uitgereikt vanwege zijn zeer belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het reformatorische onderwijs en de samenwerking tussen verschillende reformatorische scholen in de provincie Zeeland.

Daarnaast is de heer Poortvliet zeer actief als (bestuurlijk) vrijwilliger op het terrein van onderwijs, kerkelijk leven en jeugdvereniging.

De heer Poortvliet is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Lees ook:Ter gelegenheid van Koninginnedag zijn 119 Zeeuwen onderscheiden!
Lees ook:Koninklijke onderscheiding voor vertrekkende Middelburgse burgemeester Schouwenaar!
Lees ook:Koninklijke Onderscheiding de heer Wittens
Lees ook:Koninklijke Onderscheiding in Kapelle
Lees ook:Koninklijke onderscheidingen voor echtpaar Osté-Hoste!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>