Vlissingen herdenkt bevrijding!


VLISSINGEN – De gemeente Vlissingen herdenkt donderdag 3 november om 11.00 uur zijn bevrijding van de Duitse overheersing in de Tweede Wereldoorlog. Het is dit jaar 67 jaar geleden dat de landing van de bevrijders bij de Oranjemolen plaats vond.
De herdenking is een sobere plechtigheid bij het monument van de Commando’s no. 4 en de herdenkingssteen van de 52ste Lowland Division aan de Commandoweg, de plaats waar destijds de geallieerde troepen aan land kwamen.

Na een korte toespraak van burgemeester René H. Roep en één minuut stilte, worden diverse kransen en bloemen bij de monumenten gelegd door het gemeentebestuur, het korps Commandotroepen en diverse militairen, autoriteiten, organisaties en particulieren. Na afloop is er een ontvangst in het Arsenaaltheater.

Lees ook:Dodenherdenking
Lees ook:Vlissingse dodenherdenking
Lees ook:Nationale Herdenking gemeente Goes!
Lees ook:Herdenkingen 4 mei gemeente Veere!
Lees ook:Franse herdenking!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>