Schipdeur Vlissings Perrydok verscheept!


VLISSINGEN – De schipdeur van het Dok van Perry gaat vandaag (dinsdag 29 november) op transport naar Vlissingen-Oost. Daar wordt de schipdeur door VDS machine- en staalbouw gestraald. Het bedrijf kan daarna de staat waarin de schipdeur verkeert bepalen. Vervolgens wordt een restauratieplan op maat gemaakt. De gemeente zal de restauratie dit voorjaar aanbesteden. Het werk moet in de zomer van 2012 zijn afgerond.

De stalen schipdeur werd op 25 maart 2011 op spectaculaire wijze uit het Dok van Perry gehesen en op de kade aan de noordkant van het grote dok gezet. En vandaag wordt de maar liefst 70 ton wegende schipdeur met een drijvende hijsbok op een ponton geplaatst voor de reis naar Vlissingen-Oost. Als alles volgens plan verloopt, gebeurt dat tussen 10.00 en 11.00 uur.

Historie

De restauratie van de schipdeur is een essentieel onderdeel van de totale restauratie van het Dokje van Perry op het Scheldekwartier. Met de schipdeur kon het Dokje afgesloten worden en droog worden gezet.

Het Perrydokje dateert uit 1705 en was het eerste droogdok op het vaste land van Europa en het oudste droogdok van Nederland. Het is in 1974 gedempt ten behoeve van de bouw van een bedrijfshal voor de toenmalige Scheldewerf.
De gemeente restaureert het Dokje, zodat het weer in gebruik kan worden genomen. Het vormt het hart van de nieuwbouw op het Scheldekwartier.

Subsidie

Voor de restauratie van het Dok van Perry heeft de gemeente Vlissingen een Europese subsidie ontvangen, verkregen in het kader van project ROI (Revitalisering Oude Industriehavens). Dit project wordt gefinancierd door het Europese subsidieprogramma Interreg IV A.

Lees ook:Schipdeur Perrydok komt maandag terug!
Lees ook:Van Vollenhoven opent Dokje van Perry Vlissingen!
Lees ook:Perrydokje Vlissingen onderdeel nationale studiedag !
Lees ook:Pieter van Vollenhoven vandaag te gast bij Sail de Ruyter!
Lees ook:Bezoek ook het Dokje van Perry!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>