Hond uitlaten in Goes? Pas op voor een boete!


GOES – In december wordt extra gecontroleerd op het los laten lopen van honden en het niet opruimen van hondenpoep. De boete voor het los laten lopen van de hond bedraagt € 70,-.

De boete voor het niet opruimen van de hondenpoep bedraagt € 100,-. De boete voor de hond zijn ontlasting laten doen in een speelweide of zandbak bedraagt ook € 100,-.

In samenwerking met wijk- en dorpsverenigingen heeft de gemeente spelregels opgesteld om de overlast door hondenpoep te verminderen. Hondenhaltes maken het de hondenbezitter makkelijker om aan de opruimplicht te voldoen.

De spelregels

•Houd uw hond aangelijnd binnen de bebouwde kom;
•Sport- en speelplaatsen zijn voor kinderen en daarom verboden voor honden;
•Er geldt een opruimplicht voor hondenpoep overal in de openbare ruimte binnen de bebouwde kom.

De opruimzakjes:

•Met speciale opruimzakjes ruimt u de hondenpoep snel en hygiënisch op;
•De zakjes zijn gratis te verkrijgen bij de hondenhaltes;
•U deponeert de zakjes in de afvalbakken bij de hondenhaltes;
•U kunt de zakjes ook in de gewone afvalbakken deponeren.

Lees ook:Hond uitlaten? Pas op voor een boete!
Lees ook:Hondenbeleid Reimerswaal!
Lees ook:Voorkom hondenpoepoverlast!
Lees ook:Samen verantwoordelijk: hondenpoep opruimen!
Lees ook:Veiliger verkeer door minder verkeersborden!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hond uitlaten in Goes? Pas op voor een boete!

  1. J. van Ginneken

    Goes is de meest hondenonvriendelijke gemeente. Het is nu 2016. Slimme economische wethouder verzint iets nieuws om de Hondenbezitters te pesten. Eerst is er een kapitaal geïnvesteerd in het plaatsen van poepvuilnisbakken en poepzakjes dispensers . Extra werk voor de gemeentewerker die de stad door moet om de zakjes aan te vullen en bakken te legen.
    De wethouder komt er na een aantal jaar achter dat het best een dure grap was en besluit te stoppen met deze zgn tegemoetkoming.
    Op alle dispensers komt een grote sticker waarop staat dat de gemeente €50,000 bespaart door geen zakjes meer aan te bieden. Ook komen er overal bordjes met het gebod dat je de hond aangelijnd moet zijn en dat hij ook niet mag poepen! Om dit hondvriendelijke beleid te controleren koopt de gemeente een nieuwe auto en stopt er twee tot drie controleurs in.
    Wat kosten de stickers, de vergaderingen over de tekst die op deze stickers gezet moest worden? Wat kosten al die metalen palen en bordjes en het plaatsen hiervan? Wat kost de auto plus onderhoud en brandstof? En wat kosten die drie mannetjes die de hele dag rondtoeren? Ik denk dat deze zotte wethouder nu per jaar meer kwijt is aan zijn nieuwe beleid dan de €50,000 aan poepzakjes. Waarom zorgt de gemeente Goes niet voor losloopgebieden rond Goes? De gemeente moet er zijn voor zijn bewoners. Ook voor de bewoner die een hond heeft. De helft van de openbare ruimte in Goes en Kloetinge wordt in bezit genomen door een stuk blik dat uw en mijn lucht verpest, zorgt voor verkeersdoden en het algehele straatbeeld verpest. Bovendien is het boven de vrijheid van spelende kinderen geplaatst. Dus belangrijker gevonden.
    Overal wordt voor duizenden euro’s speelplekken ingericht voor kinderen, maar hoeveel wordt daar effectief gebruik van gemaakt? Voor veel inwoners is hun hond net zo belangrijk als een kind. Veel inwoners hebben niets anders dan hun hond. Ook voor deze inwoners moet de gemeente faciliteiten bieden middels goede uitlaat plaatsen voor de hond. Waar hij zijn dagelijkse hoeveelheid energie kwijt kan, waar hij belangrijke informatie over zijn wereld kan opsnuiven, waar hij sociaal kan omgaan met soortgenoten.
    Wel een park waar een achttal ganzen in alle vrijheid de boel onderschijt en nog geen hectare waar onze honden kunnen loslopen. Het is echt van de gekken. Wanneer dringt het bij ambtenaren door dat honden gewoon deel uitmaken van de maatschappij.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>