Vlissingse promotors in het zonnetje gezet!


VLISSINGEN – Al 27 jaar lang promoten Frans van de Velde en Jan Jacobs Vlissingen. Jan niet alleen als directeur van de Stichting Vlissingen Promotie, maar ook op persoonlijke titel. En Frans vooral door adviezen en (financiële) participatie in met name Vlissingse bedrijven en verenigingen. Dit is voor het gemeentebestuur reden om beide heren eens flink in het zonnetje te zetten. Wethouder Rob van Dooren verraste beide heren donderdagavond 8 december 2011 met een zilveren Vlissingse Fles. Deze bijzondere gemeentelijke onderscheiding staat symbool voor mensen die een bijzondere bijdrage leveren aan de Vlissingse gemeenschap.

Frans van de Velde is door zijn bescheiden opstelling iemand waarvan men voetstoots aanneemt dat hij er altijd is, maar die op deze manier wel eens vergeten dreigt te worden. Door middel van adviezen en (financiële) participatie in met name Vlissingse organisaties, is hij actief betrokken bij wat er in Vlissingen gebeurt zoals Vlissingen Maritiem en Sail de Ruyter. Ook zijn werk als bestuurslid van de Stichting Vlissingen Promotie en als beschermheer van Koninklijke Harmonie Ons Genoegen zijn voorbeelden van zijn betrokkenheid. Naast de financiële ondersteuning die gegeven wordt, is waarschijnlijk het volgen van (economische) ontwikkelingen in Vlissingen, het meedenken, het adviseren van nog groter belang. Eigenlijk is Frans daar altijd mee bezig: verbanden leggen, mensen met elkaar in contact brengen zodat er mooie nieuwe ‘bloemen’ gaan bloeien.

Nadat Jan Jacobs in 1984 publiciteit rond de vernieuwde boulevard heeft gedaan, is de promotie van Vlissingen altijd zijn ‘ding’ geweest. Hij kent iedereen en iedereen kent Jan. Met zijn aanstekelijke enthousiasme en doorzettingsvermogen, regelt hij soms het schijnbaar onmogelijke. Naast zijn werk als directeur van Stichting Vlissingen Promotie (SVP) is Jan ook in de Vlissingse samenleving actief. Hij is stimulator/medeoprichter van de eerste Zeeuwse doeldelzakband Inter Scaldis Pipes & Drums. Daarnaast heeft hij zich bijzonder ingezet voor twee evementen voor MS Research: NightproMS en ‘De 24 uur van de Boulevard’. Met dit laatste evenement is in drie jaar tijd € 250.000 onderzoeksgeld opgehaald. Jan is op 28 november 2011 benoemd tot “Vriend van MS Research” en werd daarmee de tweede ambassadeur voor kinderen van de stichting, na de bekende zanger Wolter Kroes.

Het college van B&W heeft daarom besloten aan Frans van de Velde en Jan Jacobs de zilveren Vlissingse Fles toe te kennen voor hun buitengewone inzet voor de Vlissingse samenleving in het algemeen en de promotie van Vlissingen in het bijzonder.

Lees ook:Oplichters misbruiken Sail de Ruyter!
Lees ook:Vlissingse Fles voor D. Sauer!
Lees ook:Kerstdiner voor oudere Vlissingse minima!
Lees ook:Feestelijk kerstdiner voor oudere Vlissingse minima!
Lees ook:Marcelle Bakx Vlissings vrijwilliger van het jaar!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>