Open dag Goese woonzorgcentrum Erasmuspark!


GOES – De voorzieningen in woonzorgcentrum Erasmuspark in Goes-Noord zijn eind december 2011 in gebruik genomen. Op zaterdag 4 februari zijn belangstellenden van 14.00-17.00 uur van harte welkom tijdens een open dag.

Woonzorgcentum Erasmuspark bestaat uit drie woontorens met huurappartementen. De bouw van de vierde woontoren met koopappartementen start binnenkort. Bewoners van het Erasmuspark nemen ZorgThuis af bij zorgorganisatie SVRZ. De teamleider en medewerkers ZorgThuis hebben hun kantoor in het Erasmuspark. Naast ZorgThuis biedt SVRZ nog meer voorzieningen in het Erasmuspark. Alle voorzieningen worden bemand door medewerkers van SVRZ locatie Ter Valcke in Goes.

- Het restaurant richt zich op de bewoners van het Erasmuspark en ouderen en mensen met een beperking uit de omgeving. Naast het gebruiken van een consumptie, lunch of warme maaltijd behoort ook het vieren van feesten en partijen tot de mogelijkheden. Haal de gratis folder met het volledige aanbod in het Erasmuspark.

- In het Erasmuspark verzorgt SVRZ evenementen en activiteiten voor de bewoners. Bij sommige activiteiten zijn ook de mensen uit de buurt welkom. SVRZ maakt deze activiteiten bekend op affiches, een tweemaandelijkse activiteitenfolder, in de Torenflits en in de digitale nieuwsbrief van de Torenflits.

– Tijdelijke opvang is bedoeld voor mensen die na een ziekenhuisopname nog tijdelijk begeleiding en ondersteuning nodig hebben om verder te herstellen. Dit kan zijn voor persoonlijke verzorging en verpleging of andere redenen. Ook huishoudelijke zorg, maaltijdvoorziening en bewassing worden geleverd. Er zijn zes appartementen beschikbaar voor deze vorm van opvang.

- De dagverzorging is voor ouderen die nog thuis wonen en te maken hebben met geheugenproblemen, angst voor eenzaamheid of lichamelijke ongemakken. Zij krijgen een gevarieerd dagprogramma aangeboden en kunnen samen met andere cliënten activiteiten ondernemen. De dagverzorging is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 uur.

- Het Ontmoetingscentrum start woensdag 1 februari. Het centrum biedt begeleiding en opvang aan mensen met lichte dementie die thuis wonen en ondersteuning aan mantelzorgers. Met een gevarieerd activiteitenprogramma is het Ontmoetings-centrum een plek waar mensen met dementie sociale contacten opdoen en (weer) activiteiten ondernemen afgestemd op hun behoeften. Mantelzorgers kunnen elkaar hier ontmoeten, ervaringen uitwisselen en informatie en emotionele steun ontvangen. Het Ontmoetingscentrum is op maandag, woensdag en vrijdag voor cliënten geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. Eenmaal per twee maanden is er een gespreksgroep voor mantelzorgers. Het telefonisch spreekuur is op maandag van 10.30-11.30 uur.

Naast alle activiteiten van SVRZ zijn er ook voorzieningen die in handen van particulieren of andere organisaties zijn;

- Kapsalon Schot

- Pedicure Magnifique van Marloes van Beveren

- Fysiotherapiepraktijk De Clavers

- Stichting Palazzoli, Zeeuwse ontmoetingsplaats voor mensen met kanker en hun naasten.

- Mediator Jeroen van Duikeren van de conflictacademie

- Woningcorporatie RWS

- Marsaki

- SMWO

Alle voorzieningen die hierboven genoemd zijn kunt u op zaterdag 4 februari van 13.30-17.00 uur zelf komen bekijken en bezoeken. Medewerkers zijn aanwezig om al uw vragen te beantwoorden en informatie te verstrekken. Het is tevens een leuke gelegenheid om een kofje koffie of thee te gebruiken in het restaurant.

Ter Valcke is een locatie van SVRZ. SVRZ is een organisatie op het gebied van ouderenzorg in Zeeland. Acht zorglocaties, talrijke kleinschalige woonvormen en een Servicecentrum staan garant voor zorg- en dienstverlening die aansluit bij de wensen van de cliënten.

Lees ook:Ontmoetingscentrum groeit!
Lees ook:Dementie Turken en Marokkanen!
Lees ook:Ter Valcke bedankt mantelzorgers!
Lees ook:Zeeuwse middag in het Goese Erasmuspark!
Lees ook:Samenwerking SVRZ Ontmoetingscentrum en Stichting Trefpunt Axel!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>