Maak Veere weer schoon!


DOMBURG – Lege blikjes frisdrank, snoeppapiertjes en soms zelfs het afval na een weekend hard klussen. Het ligt op straat, de groene omgeving en op het strand. Het is niet alleen een doorn in het oog voor de inwoners van de gemeente Veere, maar zwerfafval is geen fraai visitekaartje voor de duizenden bezoekers die de gemeente Veere jaarlijks trekt. De Landelijke Opschoondag vindt voor leerlingen van de basisscholen uit de gemeente Veere plaats op donderdag 8 en vrijdag 9 maart. Maar liefst negen basisscholen hebben gehoor gegeven om aan de Landelijke Opschoondag deel te nemen.

Met in totaal ruim 300 leerlingen en begeleiders van:
de Jhr. W.Versluijsschool Aagtekerke, Cbs De Schute Biggekerke, Cbs De Schutte Gapinge, Boazschool Meliskerke, Eben-Haëzerschool Oostkapelle, De Knotwilg Oostkapelle, De Wegwijzer Serooskerke en Cbs De Lichtstraal Westkapelle gaan ze o.a. de kernen van de dorpen en een deel van het buitengebied opruimen. Ook de kinderen van de Goede Polder Vrouwenpolder doen mee en ruimen het strand op in Vrouwenpolder. Daarnaast gaat o.a. Scouting Zeeland op 10 maart met ruim 100 personen de omgeving van hun scoutcentrum in Veere ontdoen van zwerfafval. Ze doen dit i.s.m. Staatsbosbeheer, het Waterschap, Gemeente Veere en de Stichting Nederland Schoon. Ook gaan er verschillende voetbalverenigingen op pad, waaronder die van Veere en Serooskerke.

Zelf meedoen

Op de officiële opschoondag op zaterdag 10 maart hoopt de gemeente Veere dat er weer veel vrijwilligers ten strijde trekken tegen het zwerfafval in het buitengebied. Verschillende stads-en dorpsraden gaan in samenwerking met vrijwilligers aan de slag om zwerfafval op te ruimen. Wilt u ook meedoen? Meldt u dan aan bij onderstaande contactpersonen.
- Aagtekerke: dorpsraad Aagtekerke, Mw. L. Bosschaart, tel.nr. 583300, e-mail: [email protected]
- Domburg: stadsraad Domburg, Dhr. J. van de Linde, tel.nr. 581687, e-mail: [email protected]
- Oostkapelle: Mw. Wondergem, tel.nr. 581289, e-mail: [email protected]
- Serooskerke: dorpsraad Serooskerke, Dhr. P.C. Willeboordse, tel.nr. 591915, e-mail [email protected]

Programma 10 maart

08.45 uur Verzamelen per kern op de verzamelplaats
Welkomstwoord, taakverdeling, rayonindeling, uitdelen materialen
09.00 uur Schoonmaken van de verschillende rayons
11.15 uur Terugkeer op de verzamelplaats, vertrek naar gemeenteloods Grijpskerke
11.30 uur Afsluiting met koffie/thee
12.00 uur Einde schoonmaakactie

Verzamelplaats

Aagtekerke Bij de molen
Domburg Parkeerterrein aan de Traverse
Oostkapelle Parkeerterrein einde Duinweg
Serooskerke Bij het praathuisje op Muntpleintje

Adoptieplan Buitengebied

Uiteraard is het ook mogelijk dat u zelf een opruimactie op touw zet. De gemeente Veere wilt u alle materialen leveren die u nodig heeft, zoals vuilniszakken, veiligheidsvestjes en knijpers.In verschillende kernen zijn er mensen actief die vrijwillig, het hele jaar door, een bepaald gebied schoonhouden. Zij hebben als het ware een gebied geadopteerd. De gemeente Veere waardeert deze acties zeer en juicht dit soort initiatieven toe.

Lees ook:Gemeentehuis Veere rond Pasen dicht!
Lees ook:Koningslinde voor iedere kern gemeente Veere!
Lees ook:Latertje voor de Sint in de gemeente Veere!
Lees ook:Landelijke Opschoondag!
Lees ook:Wijzigingen openingstijden rond feestdagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>