Nare week voor Vlissingse ex-wethouder Piet Polderman!


VLISSINGEN – Eén ding is duidelijk: Het is een nare week geweest voor de Vlissingse ex-wethouder Piet Polderman. Hij is afgelopen donderdag weggestuurd! Hieronder een samenvatting van de gebeurtenissen:

Tijdens de raad van donderdag 8 maart werd er door de partijen LPV, VVD en CDA een motie van wantrouwen ingediend tegen wethouder Piet Polderman. Na hoofdelijke stemming is deze motie met 18 vóór en 8 tegen stemmen aangenomen. Hierop heeft de wethouder de daaraan verbonden consequenties genomen en zijn ontslag ingediend.

Wethouder Piet Polderman heeft tijdens de raadsvergadering een reactie gegeven op de motie. Zijn reactie was als volgt:

“Op het moment dat je een wethouderspost aanvaard, weet je dat daaraan politieke risico’s zijn verbonden en dat er een moment kan komen dat het politieke vertrouwen wegvalt. In mijn politieke ethiek hoort het zo te gaan dat wegvallend vertrouwen verbonden is aan een politiek feit. In de verklaring van de heer Weug van de LPV, VVD en CDA mis ik die politieke feiten. Het zijn algemeenheden, insinuaties en vaagheden en ze zijn niet verbonden aan vermeend verkeerd politiek handelen.
Tegen algemeenheden kan ik mij niet of nauwelijks verweren. Als ik fouten heb gemaakt dan moeten die concreet benoemd worden en in de openbaarheid en in deze politieke arena van de raadszaal worden besproken en beoordeeld. Dit kan nu allemaal niet, omdat er geen argumenten worden aangedragen van vermeend politiek falen. Ik beschouw deze motie van wantrouwen dan als een veroordeling bij voorbaat. Zonder mogelijkheid tot verweer.”

En later vertelde Polderman: “Naar mijn beste eer en geweten heb ik in deze Raad, de collegiale collegebesluiten verdedigd en altijd de kaders en planning die de Raad stelde gevolgd. Ik heb met veel enthousiasme en met hart en ziel voor de gemeente Vlissingen gewerkt in moeilijke tijden. En met resultaat. Het zou mij zeer spijten als ik mijn werk niet zou kunnen afmaken indien deze motie wordt overgenomen. Maar ik zie ook de politieke realiteit onder ogen. Ik ben bang dat de kaarten al zijn geschud.
Het is niet het moment voor mij om verder te oordelen over ieders handelen. Ik wacht de stemming van de Raad af en zal uiteraard de uitslag daarvan respecteren en in formele zin de daaraan verbonden consequenties accepteren en mijn ontslag indienen.”

Lees ook:Vlissingse wethouder Piet Polderman moet vertrekken!
Lees ook:Vlissingse wethouder De Zwarte zegt abonnement PZC op na gewelddadige cartoon!
Lees ook:Hardlopers zijn doodlopers! kazerne naar Vlissingen?
Lees ook:Vlissingse wethouder Verboom stapt op!
Lees ook:ZWARTE PIET, of toch niet!?!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>