Eigen bijdrage woon- en vervoersvoorzieningen gemeente Veere!


VEERE – Wie in de gemeente Veere een woonvoorziening en/of een vervoersvoorziening (met uitzondering van het collectief vervoer) vanuit de Wmo heeft, moet daarvoor vanaf 1 juli een eigen bijdrage betalen. Voorbeelden van voorzieningen zijn een traplift of een scootmobiel. Voor rolstoelen geldt geen eigen bijdrage. Voor collectief vervoer geldt een andere regeling!

De hoogte van de eigen bijdrage hangt af van het inkomen, leeftijd en de gezinssituatie. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) berekent en incasseert de eigen bijdrage. Het CAK heeft inzicht in inkomensgegevens via de belastingdienst en weet welke (zorg)voorzieningen iemand nog meer heeft, zoals bijvoorbeeld zorg uit de AWBZ of huishoudelijke hulp.

Heeft u vragen? Op 2 april tussen 13.00 en 15.00 is een inloopmiddag in het gemeentehuis in Domburg. Er zijn dan medewerkers van het Wmo-loket en van het CAK aanwezig om vragen te beantwoorden.

Als u gebruik maakt van voorziening(en) waarvoor u per 1 juli een eigen bijdrage moet betalen, ontvangt u begin maart een informatiebrief. Krijgt u een brief van de gemeente Veere en heeft u geen voorziening (meer), meldt dit dan zo spoedig mogelijk via [email protected] of via 0118 – 555447.

Lees ook:Wijzigingen Wmo vervoer!
Lees ook:Collectief vervoer Wmo blijft bestaan!
Lees ook:Aanvullend ouderenvervoer stopt!
Lees ook:Eigen bijdrage CAK!
Lees ook:Middelburg blijft inwoners met laag inkomen tegemoet komen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Eigen bijdrage woon- en vervoersvoorzieningen gemeente Veere!

  1. Zoa

    Niet te geloven…..zijn de opbrengsten van de parkeervergunningen niet genoeg? Dan ook nog maar het gebrek van mensen belasten, want die nog niet genoeg gestraft? Wanneer mag iemand gaan betalen voor nog wel functionerende benen?

      /   Reply  / 
  2. Zoa

    Brief is zonder bedragen. Inkomensafhankelijk? Er wordt geen rekening gehouden met extra kosten, die niet meer door belastingen of verzekeringen vergoed word en die een chronisch zieke of beperkte toch ook zelf zal moeten betalen. Menselijkheid is ver te zoeken!

      /   Reply  / 
  3. Ina

    Helaas is dit bij alle gemeenten zo, dat er een eigen bijdrage gevraagd gaat worden voor alle WMO voorzieningen en dat dit inkomens afhankelijk is.
    CAK beoordeelt wat de eigen bijdrage moet gaan worden dus mensen zullen straks een hoop terug moeten gaan vragen met de belasting aangifte en een hele nuttige link is daarvoor http://www.meerkosten.nl
    Want zo komen een hoop mensen financiëel in de problemen omdat er gewoon geen rekening wordt gehouden met leefkosten die mensen hebben.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>