Trauma Platform Zuid West Nederland erkent Admiraal De Ruyter Ziekenhuis als level 2 voor de traumazorg!


GOES- Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ), locatie Goes is in januari van dit jaar bezocht door het Traumacentrum Zuid West Nederland. Op 26 maart 2012 is het visitatieverslag tijdens de vergadering van het Traumaplatform te Rotterdam besproken en is de nieuwe status toegewezen. In het Traumaplatform zijn alle belangrijke partijen, die met traumaopvang te maken hebben vertegenwoordigd.
De traumazorg van het ADRZ is per 26 maart erkend op het niveau van level 2. Dit level wordt toegekend op grond van kwaliteitscriteria en behandelmogelijkheden.

Het ADRZ vangt op zijn locatie Goes al veel traumapatiënten op – ADRZ is na de fusie, binnen de regio Zuidwest Nederland één van de centra, die de meeste traumapatiënten behandelt – maar had voorheen nog de erkenning van level 3.
Deze erkenning tot level 2 centrum betekent dat we de zorg voor patiënten met een ernstig letsel na een ongeval op een kwalitatief goede wijze binnen Zeeland kunnen blijven leveren. Dit is van belang omdat een goede, snelle opvang van een ernstige traumapatiënt letterlijk van levensbelang is.
Hiermee is ook één van de belangrijke doelstellingen bij de fusie van het ADRZ behaald.
Het ADRZ is blij met de traumazorg level 2 erkenning. Het ADRZ ziet deze erkenning als een belangrijke meerwaarde voor de Zeeuwse patiënt, maar ook als een teken van waardering voor de mensen, die hieraan in de afgelopen jaren hard gewerkt hebben in een periode, die zeker niet makkelijk was.
De erkenning geldt voor de komende twee jaar. Hierna zal een volgende visitatie plaatsvinden.

Lees ook:Visitatiecommissie: ‘ADRZ heeft traumazorg goed op orde’!
Lees ook:Traumazorg ADRZ krijgt definitief status level 2!
Lees ook:Werkbezoek: CvdK Polman in ziekenhuis!
Lees ook:ADRZ: level 2 status!
Lees ook:Spoedeisende hulp weg uit Vlissingen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>