Plaquette Wouter Weylandt onthuld!


MIDDELBURG – Burgemeester Koos Schouwenaar en An-Sophie De Graeve, vriendin van wijlen Wouter Weylandt hebben afgelopen maandag een plaquette onthuld ter herinnering aan wielrenner Wouter Weylandt. Hierbij was de familie Weylandt en Mauro Vegni, parcoursdirecteur Giro d’Italia aanwezig. De plaquette is te bekijken aan de Dam ter hoogte van nummer 37.

In 2010 startte de Giro d’Italia in Nederland. De derde etappe van Amsterdam naar Middelburg werd gereden op 10 mei. De route liep dwars door de Randstad en langs de Zeeuwse kust. De finish lag in het historische centrum van de stad. Winnaar van de etappe was Wouter Weylandt van het team Leopard-Trek. Ter herinnering aan de finish in Middelburg is vorig jaar een plaquette geplaatst en is symbolisch de finishlijn in Belgisch hardsteen neergelegd. Een jaar na zijn glorieuze overwinning in Middelburg kwam Wouter Weylandt op 9 mei 2011 dodelijk ten val tijdens de afdaling van de Passo del Bocco in de derde etappe van de Giro d’Italia van Reggio Emilia naar Rapallo. Ter nagedachtenis en als eerbetoon aan Wouter Weylandt heeft het gemeentebestuur van Middelburg besloten op de plaats van de finish een tweede plaquette aan te brengen.

Lees ook:Middelburgs monument voor dode Wouter Weylandt
Lees ook:Giro d’Italia naar Middelburg
Lees ook:Etappewinnaar Middelburg met spoed naar ziekenhuis
Lees ook:Winnaar Wouter Weylandt van Giro Middelburg 2010 is dodelijk verongelukt!
Lees ook:Giro doet behalve Middelburg ook Vlissingen aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>