33 sollicitanten voor de functie burgemeester Middelburg! UPDATE!


MIDDELBURG – De Commissaris van de Koningin, Karla Peijs kreeg drieëndertig sollicitaties binnen voor de functie van burgemeester van de gemeente Middelburg.

Er hebben acht vrouwen en vijfentwintig mannen gesolliciteerd. De leeftijd van de sollicitanten ligt tussen de 41 en 60 jaar.
Onder de sollicitanten zijn veertien burgemeesters. Zes sollicitanten zijn afkomstig uit het bedrijfsleven, twee zijn werkzaam in overheidsdienst en drie in een onderwijskundige functie. Zeven sollicitanten bekleden, al dan niet full-time, een politiek -bestuurlijke functie. De politieke overtuiging van de sollicitanten is als volgt: vijftien VVD, negen CDA, drie PvdA, twee D66, een ChristenUnie en van drie sollicitanten is de politieke overtuiging onbekend.

D66′er Alex Hijgenaar (Statenlid provincie Zeeland) twittert maandagmiddag: “Van de 33 kandidaten voor het burgemeesterschap van Middelburg zijn er 15 van de VVD en 2 van D66. Dat wordt een makkie………..voor D66.”

Lees ook:30 sollicitanten voor de functie burgemeester Sluis!
Lees ook:22 kandidaat burgemeesters Borsele!
Lees ook:41 burgemeesterskandidaten!
Lees ook:Nieuwe Vlissingse burgemeester!
Lees ook:PVV’er nieuwe burgemeester Tholen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>