Renesse bruist van de activiteiten tijdens Pinksteren!


RENESSE – De gemeente Schouwen-Duiveland heeft afgelopen jaar in overleg met de brancheorganisaties in Renesse en Politie Zeeland besloten om de Renesse tour af te gelasten. Hier hebben alle partijen goede ervaringen mee opgedaan. Besloten is daarom het vanaf nu over een andere boeg te gooien. Zowel van de gemeente als de ondernemers is het de wens dat Renesse zich op een bredere doelgroep gaat richten; dertigplussers, gezinnen en jongeren. De activiteiten die dit jaar plaatsvinden in het Pinksterweekend passen hierbij en maken onderdeel uit van de programmering Renesse Bruist. We informeren u graag hierover.

In de dorpskern wordt u getrakteerd op muziek van een dweilband, brassband, jambee band en een a cappella koor. Jongeren die al sinds jaar en dag naar Renesse afreizen voor het feest tijdens Pinksteren zijn nog steeds welkom, maar zullen net als vorig jaar hun vertier moeten vinden in de cafés en discotheken. Dit is het begin van de kwaliteitsverbeterslag die de ondernemers de komende jaren hopen te realiseren. Ook dit jaar is de gemeente er op berekend dat er veel toeristen richting het dorp trekken, want Renesse trekt traditioneel veel jongeren en families met Pinksteren. Daarom nemen de gemeente en samenwerkende partijen ook dit jaar weer voorzorgsmaatregelen. Dit betekent onder andere dat de parkeerterreinen op de hoek Laone/ Rampweg en Laone/Voetbalveld het gehele weekend afgesloten zijn van 21.00 tot 9.00 uur. Ook worden er geen vergunningen verleend voor muziekinstallaties en biertappunten in de openbare ruimte.

Om overlast van jongeren tijdens de nachtelijke uren zo veel mogelijk te voorkomen, is het belangrijk dat signalen zo vroegtijdig als mogelijk bij de gemeente gemeld worden. Ze willen u dan ook vragen om een oogje in het zeil te houden. Als u bijvoorbeeld ziet dat groepen jongeren samenscholen en geluidsinstallaties bij zich hebben, meld dat dan aan de gemeente. Die stelt tijdens het Pinksterweekend een centraal telefoonnummer in dat van 09.00 uur tot 21.00 uur bereikbaar is. Dit nummer is als volgt: 06-21179107.Van 21.00 tot 09.00 uur kunt u contact opnemen met de meldkamer van de politie via telefoonnummer 0900-8844. Uiteraard belt u voor spoedeisende hulp direct naar 112.

Lees ook:Weinig Pinksteroverlast Renesse!
Lees ook:Karla Peijs bezoekt Schouwen-Duiveland!
Lees ook:Vingers eraf door vuurwerkbom!
Lees ook:Weer hond in snikhete auto!
Lees ook:De plek…..(20): Centrum, Renesse!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>