Wel of geen vergunning nodig voor zonnepanelen?

KAPELLE – “Door de vele media-aandacht en beschikbare subsidieregelingen worden momenteel veel zonnepanelen aangeschaft en op het dak van woningen geplaatst”, laat een woordvoerder van de gemeente Kapelle weten. En vervolgt: “Maar weet u wel dat in bepaalde situaties voor het aanbrengen van zonnepanelen op een dak een vergunning benodigd is van de gemeente? In de meeste gevallen is het plaatsen van zonnepanelen vergunningsvrij. In bepaalde gevallen dient een omgevingsvergunning te worden aangevraagd.”

Om te bepalen of wel of geen vergunning nodig is, heeft het Ministerie van VROM een brochure ontwikkeld waarin dit precies wordt uitgelegd. Deze brochure is te downloaden via de website www.rijksoverheid.nl (zoeken op brochure zonnepanelen) of gratis af te halen bij de Balie Burgerservice van de gemeente.

Lees ook:Illegale collectanten!
Lees ook:Afval scheiden loont!
Lees ook:Zuidhoek Kapelle breidt uit!
Lees ook:Zonnepanelen interessant?
Lees ook:“Snelle komst tweede kerncentrale Borssele volstrekt onrealistisch”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>