Sirenemast Scherpenisse gerepareerd!

SCHERPENISSE – Enkele oplettende bewoners van Scherpenisse hebben in de afgelopen periode gemeld dat ze de eerste maandag van de maand het proefalarm van de sirene in Scherpenisse niet gehoord hadden. Hiervan is melding gemaakt bij de Veiligheidsregio Zeeland, die het vervolgens heeft doorgegeven aan de landelijke organisatie die voor het onderhoud van de zogenaamde WAS-palen (waarschuwings- en alarmeringssysteem) zorg draagt.

Er bleek een schakelaar stuk te zijn waardoor het proefalarm niet is uitgezonden. Deze is inmiddels gerepareerd en getest. De sirene zal de komende eerste maandag van augustus weer correct moeten functioneren.

De brandweer wil de omwonenden bedanken voor hun alertheid. Tevens is het een algemene oproep dat als u merkt dat een sirene het proefalarm niet uitzendt, u dit kunt melden bij de brandweer in uw gemeente.

Lees ook:Sirene slaat alarm op bedrijventerrein Arnestein Middelburg!
Lees ook:Brommobiel uitgebrand!
Lees ook:Dodelijk ongeval
Lees ook:Brand bestelbus!
Lees ook:Veiligheidsregio Zeeland zendt morgen eerste NL-Alert controlebericht uit!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>