10.000 euro voor onderzoek naar verbreding N59!

BRUINISSE – De gemeente Schouwen-Duiveland stelt een bedrag van € 10.000 beschikbaar voor onderzoek naar verbreding van de N59 tussen Bruinisse en Hellegatsplein.

Door verschillende overheden en ondernemersorganisaties is in een Bestuurlijk Overleg N59 besloten een onderzoek te laten opstellen naar de sociaal economische effecten van een aanpassing (gedeeltelijke verbreding) van de N59. Dit ter onderbouwing van de prioriteitstelling bij vooral de provincie Zuid-Holland en de regering. Het onderzoek kost in totaal 40.000 euro. De regio’s Zuid-Holland en Zeeland nemen ieder de helft van de kosten voor hun rekening. De kosten voor de regio Zeeland worden vervolgens gedeeld door de provincie en de gemeente Schouwen-Duiveland. Voor Schouwen-Duiveland past het onderzoek daarnaast bij de afspraken die zijn vastgelegd in het convenant tussen gemeente, KvK, MKB Nederland en OSD. Bereikbaarheid is één van de speerpunten van het convenant.

Deelname aan een dergelijk onderzoek past binnen het uitgangspunt van de Strategische Visie ‘Tij van de Toekomst’ tot stimulering van de (water)economie en optimalisering van de (bestaande) wegenstructuur.

Speerpunt is vooral de inrichting van de N59 tussen Hellegatsplein en Oude Tonge tot een 2×2 baans autosnelweg (120 km/u). Het wegvak Oude Tonge-Bruinisse zou een 2 plus1 profiel moeten krijgen (2×1 baan met afwisselend inhaalstroken per richting). Op Schouwen-Duiveland zou de bestaande 2×1 rijstrook blijven bestaan met gelijkvloerse kruisingen (rotondes of ‘slimme’ VRI’s (lusdetectie met voorrang hoofdweg)). Het betreft dus voornamelijk het traject vanaf Bruinisse tot Hellegatsplein.

Lees ook:Dodelijk ongeval N59!
Lees ook:Nieuwe provinciale welkomstborden
Lees ook:Slim omgaan met zand!
Lees ook:Zeer schone stranden op Schouwen-Duiveland
Lees ook:Extra beveiliging rond vakantie hotspots Renesse!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>