Kleine vos het meest geteld in Zeeland!


BORSELLE – De Vlinderstichting heeft afgelopen weekeinde voor de vierde keer de jaarlijkse tuinvlindertelling. Nog nooit eerder werd er in zoveel tuinen geteld: meer dan 2200 mensen telden mee in Nederland. In Zeeland werden 62 tuinen geteld. De kleine vos werd in de provincie het meest gezien (262 exemplaren), gevolgd door de atalanta (225 exemplaren) en dedagpauwoog (159 exemplaren). Gemiddeld zitten er in Zuid-Holland 18 vlinders in de tuin, verspreid over 6 verschillende soorten. Alle resultaten staan op www.vlindermee.nl.

De tuinvlindertelling wordt ieder jaar in het eerste weekend van augustus gehouden. In heel Nederland werd de kleine vos het meest geteld, zo ook in Zeeland. De atalanta die in Zeeland een tweede plek behaalde werd in Nederland derde. De dagpauwoog eindigde in Zeeland als derde. Het oranje zandoogje deed het in Zeeland een stuk beter dan landelijk: 64 exemplaren werden er in de provincie gezien, goed voor een zevende plek. Landelijk eindigde het oranje zandoogje slechts op nummer 14.

Veel of weinig vlinders?

Er werden in 2012 iets meer vlinders geteld dan in 2011. Dat betekent echter niet dat het goed gaat met de vlinders. Tijdens de tuinvlindertelling was het overwegend zonnig. Dat had hoge aantallen vlinders moeten opleveren. Toch gaven veel tellers aan maar weinig vlinders te zien. De tuinvlindertelling laat zien dat het aantal vlinders wat lager is dan gemiddeld in voorgaande jaren, zoals 2010 en 2009.

Lees ook:Tellers spotten de meeste vlinders in Zeeland
Lees ook:Tuinvlindertelling!
Lees ook:Tel alle vlinders in uw tuin!
Lees ook:Tuinvlindertelling!
Lees ook:Minste inbraakpogingen Zeeland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>