Waterschap legt fietspad langs Kloetingseweg aan!

‘s-HEER ABTSKERKE – waterschap Scheldestromen is afgelopen maandag begonnen met de aanleg van een vrijliggend fietspad langs een gedeelte van de Kloetingseweg tussen ‘s-Heer Abtskerke en de aansluiting met het fietspad parallel aan de spoorlijn Goes-Borsele (SGB) in de gemeente Borsele. Aannemer Hoondert uit ‘s-Heerenhoek voert het werk uit. Eind oktober is het fietspad gereed.

De Kloetingseweg is onderdeel van de schoolfietsroute van en naar Goes en wordt bovendien veel gebruikt door landbouwverkeer. Deze weg is aangemerkt als knelpunt in het Kwaliteitsnetwerk Landbouwverkeer Zeeland. Met de aanleg van het fietspad worden de fietsers gescheiden van de overige weggebruikers. Bovendien gaat de snelheid op de rijbaan omlaag naar 60 kilometer per uur. Beide maatregelen verbeteren de verkeersveiligheid aanzienlijk en het knelpunt wordt opgelost. De bromfietsers kunnen vanwege de verlaging van de snelheid naar 60 kilometer per uur gebruik blijven maken van de rijbaan.

Vooralsnog legt het waterschap enkel dit gedeelte fietspad langs de Kloetingseweg aan. Voor de aanleg van het tweede deel van het fietspad, tussen de aansluiting met het fietspad parallel aan de SGB en de aansluiting met de Goesestraatweg, wacht het waterschap de besluitvorming over de locatie van de nieuwe aansluiting van Goes op de A58 af.

Kenmerken fietspad
Het vrijliggende fietspad heeft een lengte van ruim 1.000 meter en komt aan de noordkant van de Kloetingseweg. De bestaande waterloop wordt hiervoor gedempt en langs het fietspad wordt een vervangende sloot gegraven.

Werk gemeente Borsele
De gemeente Borsele voert tegelijkertijd met de aanleg van het fietspad werkzaamheden uit op het aansluitende weggedeelte binnen de bebouwde kom van ‘s-Heer Abtskerke. De bebouwde komgrens wordt ongeveer 25 meter in oostelijke richting verplaatst om een goede aansluiting te kunnen maken op het fietspad. Vervolgens voorziet de gemeente het weggedeelte, tussen Kloetingseweg 20 en de nieuwe bebouwde komgrens, van rode fietsstroken.

Omleidingsroutes
Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden wordt de Kloetingseweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Voor het doorgaande verkeer worden omleidingsroutes ingesteld. Bestemmingsverkeer kan tijdens de uitvoering gebruik blijven maken van de Kloetingseweg, maar het kan voorkomen dat percelen tijdelijk slecht bereikbaar zijn. De (brom)fietsers worden omgeleid via de Bosseweg en de ‘s-Heer Abtskerksezandweg. Het overige verkeer wordt omgeleid via de N666 (Bernhardweg Oost), N669 (Goesestraatweg) en de Polderweg.

Lees ook:Fietspad afgesloten!
Lees ook:Aansluiting A58!
Lees ook:Praten over toekomst ’s-Heer Abtskerke!
Lees ook:Afsluiting Loodholseweg en Pekelingseweg bij Grijpskerke en Aagtekerke!
Lees ook:Nieuw asfalt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>