Oscar Verloop wint A Quiz Middelburgse Vleeshal!

MIDDELBURG – Oscar Verloop uit Nieuw Vennep is de winnaar van A Quiz, de interactieve tentoonstelling van Nedko Solakov in De Vleeshal. Dat is woensdag bekend gemaakt.

De opdracht was de exacte grondpositie te bepalen van de sluitstenen in het plafond, alsof de vloer een spiegel is van het plafond. Bezoekers van De Vleeshal konden met behulp van een speciale meettegel de precieze plaats per vloertegel tot op de centimeter nauwkeurig bepalen. Bezoekers gingen creatief te werk, men ging op de grond liggen, of schuifelde stap voor stap over de vloertegels.

Van de ruim 270 deelnemers was Oscar Verloop het meest nauwkeurig. Hij wint een gesigneerde editie van 4 tekeningen van Nedko Solakov, een tegoedbon voor 5 kilo vlees bij Slager Wijffels en een jaar gratis toegang tot De Vleeshal. Verloop werkt op een accountant afdeling van TNT en was deze zomer een weekendje in Vlissingen. Met zijn partner bezocht hij Middelburg en liep De Vleeshal binnen. In 10 minuten had hij de coördinaten bepaald. “Erg leuk om mee te doen, al had ik nooit gedacht dat ik zou winnen”, reageert hij.

De winnaar kon helaas niet aanwezig zijn bij de prijsuitreiking in De Vleeshal. Kunstenaar Nedko Solakov heeft hem woensdagmiddag telefonisch gefeliciteerd.

Nedko Solakov is een van de belangrijkere hedendaagse Bulgaarse kunstenaars. Dit jaar is zijn werk te zien op Documenta (13) in Kassel. In 1998 maakte Nedko Solakov de tentoonstelling A Quiz voor De Vleeshal. Recentelijk schonk hij deze tentoonstelling aan de SBKM.

Lees ook:Middelburgse Vleeshal: Finissage Nedko Solakov A Quiz
Lees ook:Rondleiding in De Vleeshal en De Kabinetten van De Vleeshal!
Lees ook:Rondleiding in De Vleeshal en De Kabinetten van De Vleeshal!
Lees ook:Rondleiding in De Vleeshal en De Kabinetten van De Vleeshal!
Lees ook:Teeth, Gums, Machines, Future, Society bij Vleeshal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>