Slik op de weg? Gas Los!

DREISCHOR – De jaarlijkse Slik-campagne van het ROVZ is onlangs van start gegaan. Onder het motto ‘Slik op de weg? Gas Los!’ worden weggebruikers opgeroepen hun snelheid aan te passen bij slik op de weg. Daarnaast worden akkerbouwers en loonwerkers aangespoord om zich te houden aan de spelregels Slik op de weg. Om weggebruikers te waarschuwen voor slik zijn er dit jaar nieuwe waarschuwingsborden beschikbaar.

Elk jaar in de oogsttijd raken in Zeeland weggebruikers gewond als gevolg van slik op de weg. Zeker als het regent, kan de weg verraderlijk glad worden. De gevolgen van een slippartij zijn vaak ernstig.
Met de SLIK-campagne worden weggebruikers aangespoord zich aan te passen aan mogelijk gevaarlijke omstandigheden. Kern van de boodschap is: zie je een slikbord, of zie je slik op de weg, pas dan je snelheid aan. Rij langzaam en voorzichtig over het vervuilde stuk weg.
Weggebruikers die onderweg slik zien liggen die niet is gemarkeerd met een slikbord, kunnen dit melden bij de politie (0900-8844). De politie geeft de melding door aan de wegbeheerder, zodat die wat aan de gevaarlijke situatie kan doen.

Nieuwe borden. Duurzamer en beter zichtbaar
Agrariërs en loonwerkers, zowel ZLTO-leden als niet-leden, kunnen de borden bestellen op de website van LTO Commerce www.modderbord.nl/slik Het aluminiumbord met de hoogste reflectiegraad is er ook in de Zeeuwse ‘Slik’-variant. Uiteraard moeten ook deze borden geplaatst worden conform de afgesproken spelregels Slik op de weg. In deze spelregels zijn de afspraken vastgelegd die ZLTO, Cumela Nederland, wegbeheerders, politie, OM en ROVZ hebben gemaakt over de ‘Slik-aanpak’. Daarin staat ook dat boeren en loonwerkers hun best doen om vervuiling van de weg te voorkomen, door slik van de machines en tractors te verwijderen voordat deze de weg opgaan. Komt er toch slik op de weg of op een fietspad, dan moet dit zo snel mogelijk worden opgeruimd. De vervuiler is altijd aansprakelijk voor eventuele schade of letsel veroorzaakt door slik op de weg. De boetes kunnen in de duizenden euro’s lopen.

Lees ook:Slik op de weg? Dan het gas los!
Lees ook:SLIK op de weg
Lees ook:Slik op de weg
Lees ook:Slik op de weg? Gas los!
Lees ook:Slik op de weg!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>