Middelburgse wethouder Albert de Vries in Tweede Kamer!

MIDDELBURG – Wethouder Albert de Vries heeft woensdag voor de PvdA een zetel in de Tweede kamer bemachtigd. Afgelopen donderdag heeft de fractie van de PvdA Middelburg zijn opvolger gepresenteerd: Saskia Szarafinski. Tijdens de volgende raadsvergadering op 8 oktober wordt Saskia voorgedragen aan de raad als nieuwe wethouder.

Saskia is bepaald geen onbekende in de gemeentepolitiek in Middelburg. In 2010 nam zij afscheid van de gemeenteraad na acht jaar lidmaatschap van de PvdA fractie, daarvoor had ze al vier jaar gemeenteraad achter de rug in Leusden. In beide steden was ze fractievoorzitter, in Middelburg tweemaal informateur van de coalitie. Haar belangstelling voor de politiek bleef na haar afscheid van de raad onverminderd, ze volgde en ondersteunde de PvdA fractie de laatste jaren actief.

Peter den Doelder, fractievoorzitter van de PvdA noemt Szarafinski een creatieve, verstandige, doortastende vrouw die van wanten weet en haar kwaliteiten op een bijzondere manier zal inzetten bij het bestuur van de stad.

Saskia komt uit een Middelburgs rood nest en was al op jonge leeftijd lid van de PvdA. Ze heeft drie kinderen. Ze heeft haar opleiding genoten aan de Sociale academie en had diverse functies in het jongerenwerk bij woningcoöperaties, arbeidsvoorziening en in het onderwijs, Voor de VVD is André Bosman wederom in de Tweede Kamer gekozen. Verder komen er geen Zeeuwen in het Haagse pluche. Ad Koppejan (CDA) uit Zoutelande vertrekt uit de Tweede Kamer.

Lees ook:Afscheidsreceptie Middelburgs wethouder Albert de Vries!
Lees ook:Trix de Roos (SP) gedraagt zich als Heintje Davids
Lees ook:Afscheid raadsleden
Lees ook:Vertrek André Rouvoet komt keihard aan bij Zeeuwse christenen
Lees ook:Josephine Elliott voorgedragen als kandidaat-wethouder!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>