Kampioenschap Steentjes Keilen!

BROUWERSDAM – Aan de voet van de Brouwersdam, in de baai van West Repart in Zeeland vindt op 20 en 21 oktober het eerste European Championship Stone Skimming plaats. Iedereen die zin heeft om een steentje te keilen en mee te strijden om de Europese titel, kan zich vooraf inschrijven via www.stoneskimmingbrouwersdam.nl of ter plaatse. Meedoen kan individueel of in teamverband. In totaal is er ruimte voor 300 deelnemers en zo’n 1000 toeschouwers.

Fun, saamhorigheid, sportiviteit en duurzaamheid
Het evenement is vooral ludiek van aard: het gaat om het samen sportief bezig zijn in de natuur op een duurzame, leuke en laagdrempelige manier. Daarnaast draagt het evenement bij aan de promotie van de Brouwersdam als recreatieve locatie.

Letterlijk een steentje bijdragen aan een goed doel: Stichting Sailing Kids
Deelnemers aan het European Championship Stone Skimming Brouwersdam, kunnen tijdens het evenement officiële leistenen kopen uit Easdale, Schotland om mee te keilen. De opbrengst van deze leistenen komt ten goede aan stichting Sailing Kids. Deze stichting verzorgt zeilvakanties voor kinderen en jong volwassenen met een ernstige en/of chronische ziekte. Meer informatie over deze stichting is te vinden op www.sailingkids.eu.

Het programma in ’t kort: skimmen en skippen
Zaterdag 20 oktober: de strijd om de Europese titel
Zaterdag 20 oktober staat in het teken van de strijd om de Europese titel Stone Skimming. In verschillende categorieën proberen de deelnemers hun steen zoveel mogelijk meters over het water te laten maken. Tijdens de prijsuitreiking aan het einde van de dag, worden de winnaars van de verschillende categorieën officieel uitgeroepen tot Europees Kampioen Stone Skimming 2012.
Inschrijven voor het Europees Kampioenschap Stone Skimming kan ter plaatse, maar ook vooraf via www.stoneskimmingbrouwersdam.nl

Zondag 21 oktober: recreatieve skipcompetitie
Zondag 21 oktober staat in het teken van ‘fun’: iedereen kan meedoen aan de recreatieve Stone Skipping competitie. Bij het Stone Skippen gaat het niet om het aantal meters die de steen over het water scheert, maar juist om het aantal keer dat de steen op het water stuitert. Hoe meer sprongen, hoe beter. Inschrijven voor de Stone Skipping competitie kan alleen ter plaatse.

Randprogramma voor jong en oud
Gedurende het gehele weekend vinden er naast het stone skimmen en skippen tal van andere activiteiten plaats aan de West Repart: zoals rondvaarten over de Grevelingen, diverse demo’s, muziek, knutselactiviteiten. Op www.stoneskimmingbrouwersdam en www.facebook.com/stoneskimmingbrouwersdam, staan de laatste updates.

Het European Championship Stone Skimming Brouwersdam wordt mede mogelijk gemaakt door: Cultuur- en Recreatieschap De Grevelingen, Stichting Cultuur en Recreatie Zuid-Holland en de Provincie Zeeland.

Stiekem oefenen?

Lees ook:Kampioenschap Steentjes Keilen!
Lees ook:Maak een Big Jump in het Veerse Meer
Lees ook:Kampioenschap plasstampen bij Mini Mundi!
Lees ook:Jennifer van der Steen finalist grootste Boardwalk Empire fan!
Lees ook:Olympiërs zwemmen van Biesbosch naar Haringvliet!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>