Thuis en online uw aanvragen regelen, wel zo snel en gemakkelijk!

TERNEUZEN – De gemeente Terneuzen wil meer werken via digitale dienstverlening. Via de e-diensten wil de gemeente de dienstverlening aan inwoners makkelijk en snel laten verlopen.

Een e-dienst is een verzamelwoord voor een mogelijkheid om een product of dienst digitaal te regelen met de gemeente. Bij een e-dienst maakt u alle stappen digitaal en u logt in via DigiD. U bent veel sneller geholpen, want via DigiD heeft de gemeente al heel veel gegevens. Daarnaast is het ook nog heel gemakkelijk, want u kunt uw aanvraag gewoon vanuit huis doen op het moment waarop u dat uitkomt.

Eerder dit jaar lanceerde de gemeente Terneuzen al verschillende e-diensten, zoals het uittreksel GBA, het zwembadabonnement, verhuizing, gereedmelding bouw/sloop, stookontheffing. Voor deze diensten hoeft u niet meer naar de gemeente, u kunt dit gewoon thuis online regelen.

Vijf nieuwe e-diensten

Per 9 oktober zijn er vijf nieuwe e-diensten bijgekomen voor burgerzaken. Vanaf nu kunt u vanaf thuis het volgende regelen: Aanvragen afschrift burgerlijke stand, vertrek naar buitenland, geheimhouding persoonsgegevens, eigen verklaring (rijbewijs) en wijziging naamgebruik.

De diensten zijn net zo gemakkelijk als alle andere dingen die je tegenwoordig via internet kan bestellen. De digitale diensten leveren voor zowel de klant als de gemeente tijdwinst op.

Aanvragen

Een e-dienst kun je eenvoudig aanvragen via www.terneuzen.nl > Digitale Balie. Via de Digitale Balie kunnen gegevens worden ingevuld en kan er direct betaald worden voor de diensten waarvoor een betaling verplicht is.

In de toekomst hoopt de gemeente het aantal elektronische diensten uit te breiden. Hiervan wordt u uiteraard op de hoogte gebracht.

Lees ook:Terneuzen digitaal!
Lees ook:Gemeente Terneuzen biedt nog meer diensten digitaal aan!
Lees ook:Geen DigiD problemen in Middelburg en Veere!
Lees ook:Regel zaken online
Lees ook:Voorverkoop zwemabonnementen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>