Volop ‘waterspetters’ in zorgcentrum Domburg!

DOMBURG – Burgemeester Rob van der Zwaag van Veere opent maandag 22 oktober om 15.30 uur de themaweek waterspetters in Simnia. Waterspetters is een samenwerking tussen zorgcentrum Simnia, Terra Maris, Polderhuis en gemeente Veere en duurt van 22 tot en met 26 oktober.

Simnia had in 2010 een succesvolle projectweek in samenwerking met museum Het Polderhuis in Westkapelle. Dit concept is herhaald met een ander museum in de buurt: Terra Maris in Oostkapelle. Ook Het Polderhuis is betrokken bij de organisatie.

Als thema is gekozen voor waterspetters. Dit thema sluit goed aan bij het Zeeuwse Jaar van het Water 2012. Het resultaat is een week vol activiteiten.

Maandag 22 oktober is tevens de officiële opening van de fotoexpositie in Simnia met werken van Neeltje Flipse-Roelse, Denis Galloway en Johannes Gramm. De expositie is gratis te bezoeken tussen 9.30 en 17.30 uur. Niet alleen tijdens deze week, maar nog tot 4 januari.

Op dinsdagmorgen en woensdag brengen bewoners in groepjes een bezoek aan Terra Maris in Oostkapelle. Dinsdagmiddag draait in Simnia een natuurfilm. Een medewerkster van Terra Maris gaat donderdagmorgen 25 oktober met leerlingen van basisschool De Golfslag op het strand materialen zoeken om daar vervolgens in Simnia samen met bewoners creatief mee aan de slag te gaan. Donderdagmiddag komt Reginald Peene de bewoners vermaken met zijn liedjesprogramma ‘Als de Dag van Toen’. Vrijdagmiddag 26 oktober is er als afsluiting een lezing met beelden door Jan Tuin (van Terra Maris) over zeevogels.

Zorgcentrum Simnia in Domburg is een locatie van SVRZ. SVRZ staat met acht zorglocaties, een Servicecentrum en talrijke kleinschalige woonvormen garant voor zorg- en dienstverlening die aansluit bij de wensen van de cliënten.

Lees ook:Expositie zorgcentrum Domburg!
Lees ook:Scharrelkidsclub Terra Maris!
Lees ook:Zorgcentrum Domburg toont schilderijen en textielobjecten!
Lees ook:Kramenmarkt en ringrijden Zorgcentrum Domburg!
Lees ook:Spectaculaire rovers suizen over je hoofd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>