Drankrijder gepakt op Middelburgse ‘Nadorstweg’!

MIDDELBURG – Een politiewoordvoerder laat weten dat in de nacht van vrijdag op zaterdag in Middelburg een 23-jarige Belg uit Luik zijn rijbewijs is kwijtgeraakt, omdat hij teveel had gedronken.

De beginnend bestuurder reed in zijn auto over de Nadorstweg in Middelburg toen hij werd gecontroleerd door de collega’s van de surveillancedienst.

De man moest zijn papieren laten zien en ook moest hij een blaastest doen. Hieruit bleek dat hij gedronken had, dus hebben de collega’s de man meegenomen naar het politiebureau in Middelburg om te kijken hoeveel hij precies gedronken had. Dit gebeurt door het afleggen van een ademanalysetest.

Het ademanalyseapparaat meet exact hoeveel microgram alcohol er per liter uitgeademde lucht in geblazen wordt. De uitslag wordt weergegeven in ug/l.

Deze Belgische meneer blies 475 ug/l. Voor een beginnend bestuurder is dat veel te veel. Een beginnend bestuurder ‘mag’ maximaal 88 ug/l blazen, maar het beste is het natuurlijk om helemaal niet te drinken als je nog moet autorijden. Deze meneer had dus ruim vijf keer teveel alcohol genuttigd dan is toegestaan.

Om deze reden mocht hij dan ook zijn rijbewijs bij de collega’s achterlaten en wordt er proces-verbaal opgemaakt. De officier van justitie beslist verder over het rijbewijs

Lees ook:Drankrijder van de weg gehaald!
Lees ook:Dronken bestuurders!
Lees ook:Drankrijders gepakt!
Lees ook:Beginnend bestuurster levert rijbewijs in!
Lees ook:Drankrijder Zierikzee van de weg gehaald!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>