Gemeente Vlissingen: Maak van de jaarwisseling een feest!


VLISSINGEN – “Veel mensen genieten met Oud en Nieuw van de gezelligheid, de vuurpijlen en de knallen. Het is echter ook het moment van het jaar voor overlast en ongelukken”, meldt een woordvoerder van de gemeente Vlissingen.

“Vuurwerk afsteken is leuk, maar geeft ook veel troep. Vuurwerkresten, soms met gevaarlijk korte lontjes, verpakkingen en lege flessen zijn niet te voorkomen. Maar opruimen kunt u het wel. Pak daarom even de bezem en veeg de straat schoon. Het is een kleine moeite.”

Praat over wat mag en wat niet
“Voor veel kinderen en jongeren is Oud en Nieuw een leuke en spannende periode. Maar zijn zij zich voldoende bewust van de regels en risico’s die aan het afsteken van vuurwerk verbonden zijn? Zijn ze zich bewust van de overlast die ze veroorzaken als ze zich niet aan de regels houden?”

Tips voor veilig afsteken vuurwerk
“Wees alert bij het afsteken van en het kijken naar vuurwerk. Voldoende afstand houden is essentieel. Met deze tips voor het veilig afsteken van vuurwerk beperkt u de risico’s voor uzelf, de dierbaren om u heen en andere omstanders:

1. Houd voldoende afstand, ook van andere mensen die vuurwerk afsteken.
2. Steek vuurpijlen af uit een verzwaarde fles of PVC-buis die stevig in de grond staat.
3. Zet siervuurwerk altijd stabiel en stevig neer en zorg voor een vlakke ondergrond.
4. Let op de windrichting.

Vuurwerk afsteken mag in de gemeente Vlissingen alleen op 31 december vanaf 10.00 uur tot 1 januari 2013 02.00 uur. Buiten deze tijden is het afsteken van vuurwerk niet toegestaan. Overtredingen kunt u melden via 112 of 0900-8844.”

Lees ook:Hoe steek je vuurwerk veilig af?
Lees ook:Veilig het nieuwe jaar in!
Lees ook:Vuurwerk kopen en afsteken!
Lees ook:Ga voorzichtig met vuurwerk om
Lees ook:Tips voor veilige jaarwisseling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>