Wijziging toeslagenverordening Wet werk en bijstand (WWB) Goes!


GOES – Alleenstaanden en alleenstaande ouders komen in aanmerking voor een toeslag als zij de noodzakelijke kosten van bestaan niet kunnen delen met een ander.

De hoogte van de toeslag bedraagt maximaal 20 procent van het netto minimumloon. Voor een alleenstaande van 21 of 22 jaar kan de toeslag afwijkend worden vastgesteld.

Op 20 december heeft de gemeenteraad de gewijzigde toeslagenverordening WWB 2013 gemeente Goes vastgesteld.

De Wet werk en bijstand (WWB) kent een aantal situaties waarin de gehuwdennorm of de toeslag voor alleenstaanden en alleenstaande ouders verlaagd kan worden als gevolg van:

- het kunnen delen van kosten met een ander
- de woonsituatie
- de recente beëindiging van deelname aan onderwijs of beroepsopleiding

De gemeenteraad moet hiervoor regels opstellen door middel van een verordening. Op 20 december heeft de gemeenteraad de gewijzigde toeslagenverordening WWB 2013 gemeente Goes vastgesteld. Deze ligt ter inzage in het Stadskantoor.
De wijzigingen betreffen aanpassing aan de huidige wetgeving, vereenvoudiging van het toeslagenbeleid en het op één lijn brengen van dit beleid in de hele Oosterschelderegio.

De wijziging is per 1 januari 2013 ingegaan, voor de enkele gevallen waarin wijziging van de toeslagenverordening een negatief effect heeft, geldt een overgangstermijn van drie maanden. De desbetreffende belanghebbenden zullen hiervan persoonlijk op de hoogte worden gesteld.

Lees ook:Goes: Wijziging toeslagenverordening Wet werk en bijstand (WWB)!
Lees ook:Lagere uitkering alleenstaande ouders!
Lees ook:Wijzigingen uitkeringen!
Lees ook:Norm alleenstaande ouder vervalt!
Lees ook:Minder geld alleenstaande ouder!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>