Tijdelijk geen werkzaamheden Veerse Kreek vanwege schaatsen!


VEERE – Waterschap Scheldestromen heeft onlangs een deel van de werkzaamheden stilgelegd bij de Veerse Kreek en Vesten om schaatsen mogelijk te maken.

Hiermee wil het waterschap bevorderen dat er geschaatst kan worden in het noordelijke deel van de Veerse buitenvest, noordwaarts vanaf de Langedam. In dit deel van Veere kan altijd als eerste geschaatst worden. In overleg met IJsclub Veere is besloten om te stoppen met het aanbrengen van beschoeiingen, baggeren en het met baggerspecie vullen van zogenoemde Geotubes; zakken van geotextiel die de oever beschermen. De werkzaamheden in de rest van het gebied worden voorlopig voortgezet.

Om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren of dat er schade wordt aangericht aan reeds uitgevoerde werkzaamheden, vraagt het waterschap schaatsers alert te zijn op palen en andere obstakels die boven het ijs uitsteken. Dit wordt ter plaatse aangegeven met waarschuwingsbordjes en afzetlint. Het waterschap en de ijsclub houden contact om de ijsvorming in het gebied in de gaten te houden. Vanzelfsprekend wil het waterschap de werkzaamheden zo lang mogelijk voortzetten, maar bij het eventueel dichtvriezen van de Grote Kreek zal het waterschap in overleg met de ijsclub ook daar de werkzaamheden tijdelijk stopzetten.

Opknapbeurt

De Veerse Kreek en Vesten ondergaan een grote opknapbeurt. Waterschap Scheldestromen, Provincie Zeeland, gemeente Veere en Staatsbosbeheer werken in dit project nauw samen om de waterkwaliteit en de stabiliteit van de oevers te verbeteren. Ook het cultuurhistorische karakter wordt hersteld. Daarnaast wordt de (natuur)beleving van het gebied voor bewoners en recreanten vergroot door onder andere vissteigers, uitkijkpunten, een touwbrug en andere recreatieve voorzieningen. De verbinding tussen het Veerse bos en het gebied van de wallen van Veere wordt verbeterd. Ook wordt het natuurkampeerterrein Het Veerse Gat opnieuw ingericht. Op de website www.scheldestromen.nl/veere is een overzichtskaart te vinden van de herinrichting van de Veerse Kreek en Vesten.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van synergieprogramma KRW, Investeringsbudget Landelijk Gebied en Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Lees ook:Informatiebijeenkomst Veerse Kreek en Vesten!
Lees ook:Veerse kreek en de Vesten opgeknapt!
Lees ook:Werkzaamheden oevers Otheense kreek
Lees ook:Extra controles in Veerse Meergebied
Lees ook:Baggeren Hulst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>