Opening brandweerkazerne & gemeentewerkplaats Hulst!

brandweer ladderwagen
HULST – De nieuwe brandweerkazerne en gemeentewerkplaats van Hulst worden op 15 mei geopend. Op 18 mei is er een open dag.

De afgelopen maanden zijn op het industrieterrein Hogeweg, op de hoek van N290 en de N258 (in de volksmond ook wel bekend als de “schapenwei”) de nieuwe gemeentewerkplaats en brandweerkazerne verrezen. De bouw startte eind juni 2012. De eerste paal werd op 11 juli geheid door wethouder Adri Totté.

De officiële opening vindt plaats op woensdag 15 mei. De openingshandeling wordt verricht door burgemeester Jan-Frans Mulder. De uitnodigingen voor de opening worden medio april verstuurd.

Op zaterdag 18 mei is er een open dag. Iedereen is dan vanaf 13.30 tot 16.30 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de nieuwe gemeentewerkplaats en brandweerkazerne. Medewerkers van Gemeentewerken leiden u rond in hun nieuwe onderkomen en tonen hun verschillende vakgebieden en taken. Ook in de brandweerkazerne vinden rondleidingen plaats. Daarnaast verzorgen de brandweerlieden diverse demonstraties.

De totale kosten voor de gebouwen en de aanleg van het terrein komen neer op circa 4 miljoen euro. Naast kantoorruimten en een werkplaats, zijn er stallingen voor de voertuigen en het materieel van enerzijds de brandweer en anderzijds van de afdeling Gemeentewerken. Op het terrein zijn onder andere een ruimte voor opslag van materialen, een zoutloods, een voorziening voor opslag van zand en grind en een aparte, deels overdekte, oefenplaats voor de brandweer.

Infrastructuur

In verband met deze nieuwbouw werden op het industrieterrein twee nieuwe wegen aangelegd: de Globe en de Oceanië. De brandweerkazerne is gevestigd aan de Globe 2 in Hulst. De gemeentewerkplaats heeft als adres Oceanië 2 in Hulst.

Na de bouwvakantie 2012 werd ook gestart met de aanleg van de rotondes op de N290 en de aanpassing van de rotonde op de N258. Daarnaast een nieuwe ontsluitingsweg van het bedrijfsterrein Hogeweg aangelegd. De realisatie hiervan was van belang voor de ingebruikname van de nieuwe brandweerkazerne door de brandweer. De brandweer kan namelijk pas vanuit de nieuwe brandweerkazerne operationeel zijn, als de nieuwe omliggende infrastructuur gereed is.

Lees ook:Nieuwe vrachtwagen Hulst
Lees ook:Koninklijke Onderscheidingen!
Lees ook:Industrieterrein veiliger? Nieuwe blusvoorzieningen emplacement sloe gereed!
Lees ook:Hulst ontvangt Circus Italiano Iarz
Lees ook:Brandweer Hulst voorlopig uit de brand!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>