Rijbewijs ingevorderd van dronken vrouw!

politieauto
DOMBURG – De politie heeft zondag het rijbewijs ingenomen van een 22-jarige dronken automobiliste uit de gemeente Veere.

Ze was, onder invloed van alcohol, rond 01.15 uur met haar auto tegen een lichtmast gereden op de kruising Singel/Schuitvlotstraat. Op de ademanalyse op het politiebureau blies ze 435 ug/l. Bij beginnende bestuurders wordt het rijbewijs bij waarden hoger dan 350 ug/l ingevorderd. De officier van Justitie beslist over de teruggave ervan.

Sinds 1 januari is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

Lees ook:Drankrit: rijbewijs kwijt!
Lees ook:Alcohol en verkeer gaan niet samen!
Lees ook:Twee beginnend bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed!
Lees ook:Dronken automobilist!
Lees ook:55 bestuurders gecontroleerd bij alcoholcontrole!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Rijbewijs ingevorderd van dronken vrouw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>