Lentekriebels in de Goese Polder!

goes2GOES – Verschillende organisaties in de Goese Polder haken de laatste twee weken van maart met allerlei activiteiten in bij de Week van de Lentekriebels (18 t/m 22 maart).

Deze themaweek voor het basisonderwijs is een idee van Rutgers WPF (v/h de Rutgersstichting), ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid,Welzijn en Sport (zie www.weekvandelentekriebels.nl).

Tijdens de Week van de Lentekriebels is het de bedoeling dat er elke dag een les relationele en seksuele vorming gegeven wordt. De school maakt daarbij gebruik van een lespakket. Maar er kunnen nog allerlei andere activiteiten georganiseerd worden, zoals gedichten maken, knutselen, een boerderijbezoek en nog veel meer. Ook worden de ouders van de kinderen actief betrokken bij het programma.

Wat is er tijdens de Week van de Lentekriebels te doen?

Informatie voor ouders tijdens koffieochtenden en –middagen van het Ouder Informatie Punt (OIP).
Voor ouders een gratis pubergids voor jongens of meisjes. Deze is af te halen bij het Centrum voor Jeugd en Gezin.
Gratis ansichtkaarten en hartjessnoepjes in winkels, wijkcentrum, Erasmuspark, apotheek, benzinestation en het jongerencentrum.
Filmpje gemaakt door jongerenpersbureau Newz Goes Around. Hierin interviewen jongeren en ouderen uit de wijk elkaar over liefde, relaties en respect. Dit filmpje wordt op 22 maart getoond tijdens het happy hour in het restaurant van het Erasmuspark.
Bij de koffie in het wijkcentrum wordt een hartjeskoekje geserveerd.
Op 30 maart is er een thema-discoavond voor jongeren van 12 tot 16 jaar die door hen zelf is verzorgd.

De Holtkampschool vult de themaweek voor alle groepen in. Buiten de school haken ook het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG, in het Wijkcentrum), het SMWO tijdens de naschoolse opvang, het OIP en het Erasmuspark op allerlei creatieve manieren in bij Lentekriebels. Kijk op www.goes.nl onder Nieuws voor een overzicht.

Lees ook:Schoolklas Rilland verdwenen door treiterende kinderen! Snel pestprotocol gemaakt!
Lees ook:Week van de Opvoeding…
Lees ook:Vlissingse ouders gaan op stap…..
Lees ook:8% jonger dan 12 jaar bij drinken eerste glas alcohol !
Lees ook:Borsele onderzoekt jeugdoverlast!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>