Lezing slavenhandel in Vlissingen!

slaven blog
VLISSINGEN – De slavernij is 150 jaar geleden afgeschaft in Suriname en de Nederlandse Antillen. Dat wordt op 1 juli herdacht. In verband hiermee verzorgt de bibliotheek een passende boekenweek-activiteit.
Op donderdag 21 maart (19.30 uur) houdt stadsarchivaris Ad Tramper een lezing onder de titel ‘Leven aan boord van een Walchers slavenschip’.

Zeeuwen speelden een prominente rol in de slavenhandel. Vooral de steden Middelburg en Vlissingen hielden zich met deze ‘negotie’ bezig.
Aan de hand van bewaard gebleven scheepsjournalen en andere scheepspapieren wordt een beeld geschetst van het reilen en zeilen van Walcherse slavenschepen.
Plaatsbewijzen à € 2,00 zijn verkrijgbaar bij de inlichtingenbalie van de bibliotheek of te reserveren via [email protected] onder vermelding van uw naam, mailadres en telefoonnummer.

Lees ook:Bieb Souburg deze zomer op slot…
Lees ook:Vlissingse bibliotheken gesloten op 7 maart!
Lees ook:Voorronde voorleeswedstrijd in Bibliotheek Vlissingen!
Lees ook:Extra sluitingsdagen bibliotheken in december!
Lees ook:Vlissingen leest…Remco Campert!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>