Jonge automobilist rijbewijs kwijt na gevaarlijke drankrit!

dronken chauffeur2
GOES – De politie meldt dat vrijdagavond vrijdagavond 5 april een jonge Goese bestuurder (21) uiteindelijk tegen de lamp is gelopen. Na een gevaarlijke rit door Goes werd hij door de politie aangehouden. Na een blaastest werd zijn rijbewijs ingevorderd.

De politie kreeg vanavond rond 18.00 uur een melding dat een auto door roodlicht reed en daarna schade veroorzaakte bij een benzinestation aan de Spiegelstraat. Even later meldde een getuige dat dezelfde auto een onderdeel was verloren in de Beatrixlaan. Gelukkig was het kenteken van de auto door iemand genoteerd. De politie besloot een kijkje te nemen bij de woning van degene op wiens naam de auto stond. Daar stond de auto, flink beschadigd. Onder andere waren beide rechterbanden lek en hing de kentekenplaat los aan de auto. In de omgeving werd de bestuurder gevonden. Na een eerste blaastest rees het vermoeden van alcoholgebruik. De Goesenaar werd aangehouden. Op het politiebureau blies hij 785 ug/l. Deze waarde ligt ver boven hetgeen voor een zogenaamde beginnende bestuurder is toegestaan, namelijk 88 ug/l. Logisch dat het rijbewijs van deze jongeman werd ingevorderd. De zaak wordt voorgelegd aan het Openbaar Ministerie.

Nog meer schade veroorzaakt?

Het is mogelijk dat deze bestuurder tijdens zijn rit tussen ongeveer 17.50 en 18.15 uur nog meer schade heeft veroorzaakt? Heeft u meer informatie, neem dan even telefonisch contact op met de politie via 0900-8844. U kunt ook naar het politiebureau in Goes gaan.

Wat zijn de sancties voor alcohol in het verkeer?

De straffen voor rijden onder invloed variéren van een boete tot enkele jaren gevangenisstraf. Ook kan de rechter een ontzegging van de rijbevoegdheid opleggen. Daarnaast kan door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) een LEMA (Lichte Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer) of EMA (Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer) opgelegd worden. Deze verplichte cursussen duren enkele dagen en moet de bestuurder zelf betalen. In deze cursus wordt onder meer de negatieve invloed van alcoholgebruik op de verkeersveiligheid aan de orde gesteld. De cursus is verplicht voor iedereen die is aangehouden met een gehalte van meer dan 351 ug/l (beginnend bestuurder 220 ug/l). Weigert iemand mee te doen of is iemand afwezig? Dan raakt hij of zij het rijbewijs direct kwijt. Is het aangetroffen alcoholgehalte in de adem hoger dan 785 ug/l? Dan krijgt de bestuurder ook een medisch onderzoek opgelegd door het CBR.

Lees ook:Alcoholcontrole!
Lees ook:Dronken de sloot in….
Lees ook:Drankrijder zorgt voor veel schade!
Lees ook:Drankrijder gewond
Lees ook:Automobilisten bekeurd bij alcoholcontrole!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>