Europese kijkdag over Tweede Wereldoorlog!

oorlog
MIDDELBURG – Overal in Nederland worden projecten uitgevoerd die mede mogelijk gemaakt worden met Europees geld. Dit geldt ook voor park Toorenvliedt in Middelburg en de museumbunker bij de Oranjemolen in Vlissingen. Tijdens de Europa om de hoek Kijkdag op zaterdag 11 mei verzorgen vrijwilligers van de Stichting Bunkerbehoud een rondleiding. Europa is dichterbij dan u denkt, ook in Walcheren.

Park Toorenvliedt

Het bunkercomplex Toorenvliedt in Middelburg was een belangrijk onderdeel van de Atlantikwall, een Duitse verdedigingslinie. De elf bunkers vormden tijdens de Tweede Wereldoorlog samen met het landhuis een Duits divisiehoofdkwartier. Van daaruit werd de verdediging van Walcheren geleid. Momenteel wordt één bunker opgeknapt en ingericht als museumbunker.

Museumbunker Oranjemolen

De museumbunker bij de Oranjemolen in Vlissingen ligt op een historische locatie en is naar zeggen één van de eerst veroverde zware bunkers op Walcheren. De bunker fungeerde als een Duitse artilleriewaarnemingspost.

Rondleiding start om 10.00 uur

De rondleiding op zaterdag 11 mei start stipt om 10.00 uur in Park Toorenvliedt in Middelburg, bij de ingang aan de Koudekerkseweg. Rond 11.00 uur gaat de rondleiding verder in de Oranjemolen in Vlissingen. Deelname is gratis en geschiedt met eigen vervoer.

Europese Unie

De Europese Commissie en de Nederlandse overheid vinden het belangrijk om te laten zien waar Europees geld aan wordt besteed. De deelnemende projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie. In Nederland wordt dit geld vooral ingezet op innovatie, de versterking van de (regionale) economie en grensoverschrijdende samenwerking.

Lees ook:Europese kijkdag over Tweede Wereldoorlog!
Lees ook:Heropening Torenvliedt!
Lees ook:Monumentenschild park Toorenvliedt!
Lees ook:Speeltoestellen park Toorenvliedt!
Lees ook:Nominatie Park Toorenvliedt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>