Programma koninklijk bezoek Goes!

koning willem alexander en koningin maxima blogGOES – Koning Willem-Alexander en koningin Maxima bezoeken vrijdag 21 juni onder andere Goes. Dit is een onderdeel van hun kennismakingsbezoek aan Zeeland.

Er is een mooi programma met het thema ‘land’. Natuurlijk zal het koninklijk bezoek veel bezoekers naar Goes trekken en het zal die ochtend op de Grote Markt en in de directe omgeving daarvan waarschijnlijk een drukte van belang zijn. Vanwege de veiligheid worden een aantal verkeersmaatregelen getroffen.

Programma

Tijdstip Activiteit
9.30 uur

Muziek op Grote Markt door muziekvereniging Euphonia.

10.25 uur

Aankomst bij het Stadhuis aan de Grote Markt in Goes Ontvangst door burgemeester mr. L.J Verhulst.

10.30 uur

Wandeling langs tafels met:
Zeeuws Boerenland Bier
Lekker Regionaal Product
Fruitteelt Museum Kapelle
Ticho Chocolade

10.35 uur

Josie Kneepkens zingt het op podium het Ride for The Roses’ lied.

10.39 uur

Wandeling terug langs andere zijde met informatie over: klederdracht (Ons Boeren goed), Floor Hermes (mode van nu) en Ineke Otte (sieraden).

Presentatie bedrijven: Bax Shop, Bison International, Fabery de Jonge, Koninklijke Hollestelle, Knieriem, CZAV (Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging U.A.) / KWP (Koninklijke Wilhelminapolder), Roompot en Made in Zeeland.

10.44 uur
Optreden balletstudio Free

10.47 uur
Verfrissing in stadhuis

10.55 uur Afscheid op het bordes

Route

De koninklijke bus komt vanaf de rotonde Tiendenplein en rijdt via de Middelburgsestraat, Westsingel, Westwal, Zusterstraat, Singelstraat en de Korte Kerkstraat naar de Grote Markt.

Maatregelen

Vanaf 07:00 uur tot 11:00 uur is de binnenstad van Goes afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het gaat om de volgende straten: Kreukelmarkt, Ganzepoortstraat, Gasthuisstraat Lombartstraat, Koningstraat, Magdalenastraat, Opril, Vlasmarkt, Papagaaistraat, Witte Paardestraat, Korte en Lange Vorststraat, Lange en Korte Kerkstraat, Klokstraat, Kattenstraatje, Rijfelstraat, Sint Adriaanstraat, Goudemuilstraat en Stalstraat.

De Grote Markt, Singelstraat, Korte Kerkstraat en Zusterstraat zijn een uur eerder vanaf 06:00 uur afgesloten.

Het centrum is vanaf 07.00 uur ook niet toegankelijk voor fietsers en bromfietsers. Er zijn tijdelijke fietsparkeerplaatsen aangebracht aan de Oostwal, Vlasmarkt, Bleekveld en Keijzersdijk. Geparkeerde fietsen buiten deze fietsparkeerplaatsen, die de doorgang belemmeren voor de hulpdiensten lopen het risico verplaatst/verwijderd te worden.

Na vertrek van het koningspaar worden de straten weer vrijgegeven voor alle verkeer, naar verwachting is dat rond 11.00 uur. Dit geldt niet voor de Grote Markt. Laden en lossen is op deze dag wel mogelijk na 11:00 uur. De Grote Markt zal in de loop van de middag weer worden vrijgegeven en dan is laden en lossen daar ook weer mogelijk.

Lees ook:Werkzaamheden Grote Markt Goes!
Lees ook:Goes bijna klaar voor VNG Jaarcongres
Lees ook:Racoon & friends for Jayden!
Lees ook:Goes doet het licht uit!
Lees ook:Goese kermis!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>